Weidevereniging niet blij met extra parkeerplaatsen

ZEEWOLDE
Weidevereniging Woldhof in Zeewolde wil niet dat er 10 parkeerplaatsen aan de Woldlaan komen. Dat schrijft de voorzitter in een brief aan de gemeenteraad. In de vereniging zitten dierenhouders die een weide hebben langs de Woldlaan. 

Het college van burgemeester en wethouders vindt de parkeerplaatsen nodig omdat het op zaterdag erg druk is bij de sportvelden in het dorp. Auto's worden dan noodgedwongen in de berm langs de Horsterweg geparkeerd. 

Volgens de weidevereniging tasten de parkeerplekken het groene karakter van de Woldlaan aan. Het weggetje wordt nu weinig door auto's gebruikt en een toename van verkeer zou ook voor onveilige situaties zorgen. Verder trekt het volgens de voorzitter hangjongeren aan die glas en bierblikjes achterlaten. Dat zou gevaarlijk zijn voor de paarden en pony's die daar lopen. 

De vereniging heeft nog geen reactie van de gemeente gehad. Volgende week wordt er in de raad gesproken over het onderwerp. 

reacties (5)

 • Marie

   

  Op de fiets naar de voetbal. Goed plan. Maar de mensen van de weidevereniging dan? Als ze dan met de auto gaan en weer vertrekken sla dan even af en gebruik de rotonde in plaats van over een stukje fietsovergang te rijden over de Sportlaan omdat dit de kortste weg is. Wel zo veilig voor de fietsers!!

  reageer
 • Keek op de Week

   

  Tja, gemeente... de makkelijkste weg kiezen.... maar de meeste auto's zijn van bezoekende teams.... en die gaan dat weggetje niet vinden... vooral als zij eerst door moeten rijden rotonde 3 kwart rond en weer terug. De groene long van Zeewolde gelijk maar parkeerplaatsen maken... ff wachten komt er ook bebouwing. Misschien moeten de heren planmakers van Meerenzicht..Zeewolde eens een plattegrond erbij pakken en kijken wat op het terrein van de club zelf mogelijk is? De Hockeyclub heeft toch ook een parkeerterrein...

  reageer
 • Joop

   

  Twee vliegen in een klap: kunstgrasveldprobleem opgelost en meer dan genoeg parkeerplaatsen !

 • Piet

   

  Ben benieuwd welk vriendje van welke wethouder die 10 parkeerplaatsen aan mag gaan leggen, of wordt het weer de goedkoopste, die op de fles gaat, waardoor het alsnog 3 x zoveel gaat kosten?

  reageer
 • Rob uit Z

   

  Het hele idee is ook waanzin. 10 parkeerplaatsen zet absoluut geen zoden aan de dijk. Er moet een structurelere oplossing komen.

  reageer
 • Jeroen

   

  Lekker op de fiets naar de sportclub! Past ook beter in het plaatje dat je iets gezonds doet. Is vanuit het hele dorp hooguit 10-15 minuten fietsen naar de sportclubs. Hoeven alleen nog de tegenstanders met de auto te komen en daar is dan parkeerplaats genoeg voor.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert