Politiek wil gesprek over onveilige Evenaar

ALMERE
De PvdA, het CDA en de SP willen met het college van burgemeester en wethouders in gesprek over de verkeerssituatie aan de Evenaar in Almere. De partijen constateren dat het veel drukker en gevaarlijker is geworden op de weg, terwijl de verkeerssituatie al tijden hetzelfde is. 

De partijen willen weten wat de gemeente gaat doen om de veiligheid te verbeteren. In 2008 werd er onderzoek gedaan naar de gevaarlijke situatie op de Evenaar, naar aanleiding van dat onderzoek werden er onder andere flexdrempels aangelegd.  Een deel van die drempels is eerder dit jaar weggehaald. 
 
CDA, PvdA en SP vrezen dat de drukte snel nog meer zal toenemen en willen weten of er meer onderzoek nodig is naar de verkeerssituatie op de Evenaar. Het onderwerp wordt volgende week tijdens de politieke markt besproken. 
 

reacties (7)

 • Almere

   

  de Evenaar is absoluut veel drukker geworden en een grote ergenis voor mij. Klapdrempels geven verwarring en bestuurders remmen af tot stapvoets wat niet nodig is. Fietsverkeer wat voor gelaten word. het zorgt voor onnodige vertraging en hinder. genoeg aanrijdinge op de Evenaar vooral de Koppel en Atlas dreef.

  reageer
 • Riek

   

  Geen last van verkeer hoor alleen last van die drempels die los zitten Verkeerde keuze van gemeente Almere zijn ook bezig met de aannemer van die drempels En hard rijden doen ze hier elke dag ik zie het omdat ik veel buiten ben met mijn honden

 • Riek

   

  Ik woon aan de Evenaar en heb al verschillende keren contakt gehad met de gemeente over die drempels vooral de herrie die ze maken vooral als die bussen er overheen rijden nou ja rijden scheuren die rijden zo hard niet normaal Die drempels zijn niet meer in orde zei de gemeente gelukkig zijn er een paar weg gehaald ook die thv waar rabobank zat ik kan weer rustig slapen en ik zei al tegen de gemeente bij de oversteken naar de AH bv moeten voetgangers stoplichten maken zodat er duidelijk te zien is dat daar een oversteekplaats is En idd het is heel druk geworden als je naar de overkant wil kan het wel ff duren Ook als voetganger Maar de snelheid van de auto's valt mee maar die bussen rijden echt heel hard te erg eigelijk Er moet idd wat gebeuren ,maar breder maken is geen optie gaan ze nog harder rijden en die groene strook en wandel paden in het midden is juist een mooi aangezicht

  reageer
 • Johnny

   

  herrie met de drempels is natuurlijk triest. Voor de rest kan ik alleen maar tegenspreken. 1. je woont aan een doorgaand weg - eigen keuze 2. door de rijbaanscheiding is overstekken makkelijk te doen (voetganger, fiets, scooter en auto) 3. stoplichten kan helemaal niet, het is nu al alles vast tijdens de spits. Er moet meer capaciteit op de Evenaar; ja het is drukker geworden dit kan toch niet met een kapaciteitsmindering opgevangen worden. 4. de auto's vallen niet mee, het staat regelmatig vast! 5. Breeder maken is de allenige optie! De Evenaar heeft een functie voor meedere wijken met duizenden van bewoners. Infrastructure van de hand te wijzen omdat mogelijk enkele zich niet aan de regels zullen houden is toch geen haalbare standpunt. Nogmals dit is een hoofdverkeerssas, geen doodlopende weg binnen de wijk.

 • Marjon

   

  Auto s laten daar vaak fietsers voor gaan .wel te begrijpen maar soms staat de auto achter die andere half op de kruising .ook zie je vask dat door dit gedrag fietsers ervan uitgaan dat de auto stop. Gewoon de normale verkeersregels handhaven .

  reageer
 • Frank

   

  Vreemd he, dat het veel drukker is geworden. Kijk eens naar wat er de afgelopen tijd extra bijgebouwd is aan de Evenaar....

  reageer
 • Faerie

   

  In principe is er niet veel mis met de Evenaar. Ja er zijn veel verkeersstromen en daar moet je rekening mee houden, dus snelheid omlaag, goed opletten en de regels goed toepassen, zowel fietsers als voetganger als automobilisten! Het is inderdaad een plek waar iedereen geduld op moet brengen. Met laagstaande zon extra oplettend zijn. Echt heel veel aanpassingsruimte is daar niet, of je moet de hele middenstrook die nu voor recreatie is bedoeld weghalen en gebruiken om de weg compleet opnieuw in te richten.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Dick

   

  De evenaar an sich is niets mis mee. Er wordt ook niet achterlijk hard gereden. Het is gewoon het niet (willen) uitkijken door fietsers wat hier zoveel ongevallen veroorzaakt. En omdat de fietser niet uit wil kijken moet de automobilist nog meer ontmoedigd worden. Fietsers, ouders, leer je kroost gewoon goed uitkijken en stap af van de gedachte dat je beschermde verkeersdeelnemer bent!

  reageer
 • michael

   

  onbegrijpelijk dat de evenaar niet verbreed wordt en stoplichten bij de kruisingen worden geplaatst. En als men gaat racen... kan je flitspalen neerzetten hoor.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert