Marktkoopman: 'Steeds meer betalingen met vals geld'

EMMELOORD
Er wordt steeds vaker met vals geld betaald op de markt. Dat zegt marktkoopman Harmen Westerink uit IJsselmuiden.

Op de markt in Emmeloord werd donderdag bij zijn groentekraam met vals geld betaald. Twee jongemannen rekenden een paar appels af met een vals briefje van 50 euro. Toen Westerink er achter kwam zette hij de achtervolging in en belde ondertussen de politie. Uiteindelijk werden de twee jongemannen aangehouden. Ze bleken op dezelfde markt ook bij een bakker en een slager met vals geld te hebben betaald. Op de markt in Zeewolde was het onlangs ook al eens raak, zegt Westerink.

De organisatie van marktondernemers CVAH constateert dat het probleem met vals geld om de paar maanden in een andere regio opduikt. De organisatie adviseert marktkoopmannen voor een paar tientjes een apparaatje aan te schaffen waarmee ieder biljet kan worden getest.

reacties (4)

 • Flevokijker

   

  Non-nieuws: vals geld is van alle tijden, een slimme handelaar heeft zo'n UV lampje bij zich (13 E, laagste prijs).. En iemand die drie appels met 50 E afrekent: snap je het dan nog niet?

  reageer
 • George

   

  Jij snapt het ook niet, met een uv lamp kijken is niet afdoende en lastig met daglicht. Zo'n biljetten lezer kost 129 euro en is met software te updaten.

 • Jeroen

   

  Het valse geld van tegenwoordig is niet te onderscheiden met dat simpele uv lampje....

 • Marja

   

  Fijn dat je ze gepakt hebt. Het zal wel een taakstrafje worden. Maar misschien vinden ze meerdere mensen die zich daar mee bezig houden.

  reageer
 • bROMSNOR

   

  Onzin, het gebruik van vals geld is extreem laag en in het geheel niet toenemend. Wanneer was de vorige keer en hoe vaak hebben anderen vals geld gezien? Waarschijnlijk nooit en nooit.

  reageer
 • Tja

   

  Je wordt met de week ongeloofwaardiger. Omdat het niet elke week in de media staat is het niet waar? Ach zomaar roepen zonder enige kennis is in op deze site.

 • Stevie

   

  Ik heb een taxibedrijf, en nee het is geen onzin, en ja... vals geld neemt toe.

 • Jos '56

   

  U weet natuurlijk weer van de hoed en de rand.

 • henk

   

  goed gedaan harm

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert