Kerstboom uit Kuinderbos in Tweede Kamer

BANT
Een 11 meter lange fijnspar uit het Kuinderbos in Bant is vrijdagochtend in het gebouw van de Tweede Kamer geplaatst. Het is het tweede jaar op rij dat er een boom uit het Kuinderbos in Den Haag staat. 

De fijnspar werd na het omzagen met een grote kraan in het bos opgevangen zodat hij niet zou beschadigen. Vervolgens werd de boom vervoerd en voor de deur van de Tweede Kamer op maat gezaagd. Eenmaal binnen werd de spar overeind getrokken met touwen en katrollen via de balustrade. De boom wordt zaterdag versierd.

Een andere fijnspar uit het Kuinderbos staat sinds vrijdagochtend op De Deel in Emmeloord.  
reacties (5)

 • joop

   

  Nu er gewerkt moet worden, zie je Harco niet!!!!!!!!!!!

  reageer
 • Jan

   

  Je wilt zeggen dat Harco Bergman moet helpen bij het overeind zetten van de kerstboom in het gebouw van de Tweede Kamer? En waarom dan wel? En aangezien je zoveel uitroeptekens gebruikt neem ik aan dat hij naar jouw mening anders niet werkt zeker? Een mening die ook gebaseerd is op het feit dat jij hem dagelijks op de voet volgt bij alles wat hij doet?

 • Sandra71

   

  Oh wat kan ik hiervan genieten! Hoelang zal het nog toegestaan zijn dat er een kerstboom mag staan bij de Tweede Kamer.... Een kerstboom wordt vandaag de dag gezien als een religieus item en de hoofddoek en sluier als een verrijking van de Nederlandse cultuur.....

  reageer
 • .W.

   

  Ik mag hopen dat dit ook door de Tweede Kamer betaald wordt en niet door Flevolanders geschonken wordt. De Tweede Kamer neemt alleen maar foute beslissingen over Flevoland (uitbreiding vliegveld Lelystad bijvoorbeeld). Eigenlijk verdienen ze daarom geen Flevolandse kerstboom.

  reageer
 • JanB

   

  De boom komt uit een bos van Staatsbosbeheer. En die handelt in opdracht van de rijksoverheid. Dus de provincie Flevoland staat hier volledig buiten en de Flevolanders schenken helemaal niets. De boom is feitelijk al van de rijksoverheid, heel eenvoudig.

 • Barbara

   

  Om wat licht te laten schijnen op de brains van dit gezin in deze huiskamer moet een gezonde boom plaats maken voor haar duistere status? Het is het proberen misschien wel waard?

  reageer
 • Bram

   

  Eeuwig Zonde v d Boom,er is geen mens daar want ze zullen wel weer op kerst reces gaan volgende week.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert