ChristenUnie en PvdA willen innovatief naar hondenpoep kijken

ALMERE
Een hondentoilet dat hondenpoep verandert in biogas. Een Gronings idee, waar de Almeerse ChristenUnie en PvdA erg van zijn gecharmeerd. Zij zien hierin precies de innovatie die nodig is om Almere hondenpoep vrij te krijgen.

De twee partijen willen volgende week tijdens de politieke markt in gesprek met de raad over hondenpoep. Aanleiding is de aankondiging van wethouder Frits Huis vorige maand dat er een nieuwe hondenuitlaatkaart wordt getekend. De wethouder wil eerst een inventarisatie maken waar onduidelijkheid bestaat over uitlaatgebieden in Almere. Wel geeft Huis aan dat er geen geld is voor extra maatregelen en controles. 

Volgens ChristenUnie en de PvdA is het fijn dat inwoners mee mogen denken over de nieuwe hondenkaart, maar zij willen meer. Donderdag willen zij van Huis horen, waarom er geen geld is te vinden voor extra voorzieningen terwijl daar wel behoefte aan is. Ook willen zij van andere partijen horen of er innovatieve ideeën zijn over hoe hondenpoep tot minder irritatie kan leiden. 

reacties (13)

 • Johnny

   

  makkelijkste oplossing: geen poep in de bebouwde kom.

  reageer
 • Karin

   

  Mag sowieso niet, eigenaars moeten het altijd opruimen. Maar er is geen handhaving. Oh nee, wacht! "Er is geen geld voor handhaving" ondanks de 1,4 miljoen hondenbelasting per jaar.

 • Sandra71

   

  Kan in Lelystad ook geen kwaad om dat weer eens te doen,ik zie hier dagelijks op de damrif hoe buurtbewoners hun honden langs de speelplaats laten poepen en plassen. En als ze zien dat je kijkt trekken ze hun hond schijnheilig weg.... Asociaal om je hond langs de speeltuin en in de voortuin van medebewoners uit te laten! Al verschillende keren hierover geklaagd bij onze handhavers maar zie geen actie.

  reageer
 • Ruud Gerzon

   

  Wij hebben een hond en wonen sinds 2 jaar in Heemstede; daar is geen overlast door hondenpoep zoals in Almere, aangezien de gemeente Heemstede overal groene vuilnisbakken heeft neergezet en de inwoners verplicht zijn om de poep in zakjes te doen en te deponeren in de groene vuilnisbakken. Natuurlijk moeten de hondenbezitters zich hier wel aan houden. Dat is een kwestie van fatsoen en mentaliteit zou ik zeggen. Gelukkig werkt deze aanpak goed uit on Heemstede. Wij zien bijna geen poep op straat en dat is inderdaad wel zo prettig! Waarom neemt de gemeente Almere deze aanpak niet gewoon over?

  reageer
 • Karin

   

  Omdat gemeente Almere de inkomsten van de hondenbelasting (1,4 miljoen per jaar!) liever besteed aan geheel andere zaken. Dus hier geen groene vuilnisbakken noch enige handhaving op honden en hun eigenaars. In veel gemeentes staan ook automaten met poepzakjes, is tegelijk een afvalbak. Of er zijn speelvelden voor honden gecreëerd. Zou makkelijk van die 1,4 miljoen per jaar kunnen, maar dat kán dus weer niet in Almere.

 • .W.

   

  Huis heeft alleen maar geld voor Kunst en Cultuur. De rest van zijn wethoudesportefeuille interessert hem niets. En zijn Leefbaar Almere maten vinden dit prima.

  reageer
 • Barbara

   

  Er komt nu al niet genoeg biogas vrij zonder hondenpoep, en straks met de omschakeling naar elektra valt biogas buiten de boot. Verspil geen tijd aan dit idee met urenlang vergaderen. Schrijf bonnen uit voor die gasten die anderen steeds met hun poep aan andersmans schoenen bevuilen.Dus a.u.b. geen wethouders eerst dit en dan weer eens dat laten bedenken. Geen inwoners mee laten denken. Inwoners weten al tig jaar waar doorlopend poep op de stoep ligt! Willen = Doen, dat is alles! Maak een einde aan het smerige probleem van de anti-beschaving!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • pieter

   

  Een (grote) hond nemen gaat LONEN !!!! Het kan in Almere.

  reageer
 • Jaanchi

   

  Gelukkig hebben deze partijen iets belangrijkers gevonden in plaats van miljoenen aan gemeenschapsgeld weggooien voor een Floriade, bakken geld tekort komen voor de noodzakelijke hulp aan onze jeugd en jarenlang achterstallig onderhoud aan de stad, om er maar een oaar te noemen. Sjapoo.

  reageer
 • Philip

   

  Logisch toch, de Almeerse politiek zit behoorlijk in de shit.

  reageer
 • hahaha

   

  Tja verkiezingstijd komt er weer aan dan brullen de partijen altijd moord en brand over de alledaagse problemen van de burgers..... totdat de burger gekozen heeft dan kunnen deze problemen weer voor 4 jaar de kast in..... Dat is de politiek van tegenwoordig... mss komt daar nu echt eens verandering in.

 • Opa+++

   

  Eindelijk twee partijen die weten waar ze t(huis) horen!!!

  reageer
 • Mark

   

  Lijkt wel of heel almere een hond heeft .

  reageer
 • Karin

   

  @Frits Huis. Geen geld voor controle en extra voorzieningen? Wat gebeurt er dan met de betaalde hondenbelasting? Ben trouwens benieuwd of Almere ook kattenpoep vrij kan worden gemaakt?

  reageer
 • Kees

   

  Hondenbelasting is geen doelbelasting en gaat naar de algemene middelen. Het een heeft dus niets met het ander te maken.

 • almere

   

  klopt dat er geen geld is fritsie heeft geld nodig voor zijn eigen belang speeltjes zo als geld uit geven aan onzin en een flopiade straks

 • Keessie

   

  Gewoon handhaven, poepschepjes, zakjes gebruiken en anders bekeuren.

  reageer
 • 273703

   

  O help. Hondenpoeppopulisme.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert