"Beveiliging hoogwerker bewust onklaar gemaakt"

DRONTEN
​De beveiliging van de hoogwerker die vorig jaar omviel in Oosterwolde, was bewust onklaar gemaakt. Dat meldt De Stentor, die een vertrouwelijk rapport van de politie in handen heeft. Bij het ongeval kwam een man om het leven, en raakten elf mensen gewond, onder wie een 10-jarige jongen uit Dronten. 

De hoogwerker werd tijdens een oldtimershow gebruikt om bezoekers een uitzicht over het terrein te bieden. Volgens De Stentor heeft de politie maandenlang onderzoek gedaan naar het ongeval.

Uit het onderzoek zou blijken dat twee luidsprekers niet werkten die de machinist moeten waarschuwen als de beveiliging wordt omzeild. Zo was een luidspreker afgeplakt en was van de andere een draad doorgeknipt. Daarnaast bleek de hoogwerker te zwaar beladen, en was het alarm dat hiervoor waarschuwt uitgeschakeld. 

 

reacties (3)

 • Brinkman

   

  Bij de eigenaar van de hoogwerker is toch alles gesaboteerd. Die werkt naar zij eigen regels .

  reageer
 • nopper

   

  Dat de hoogwerker niet goed is afgesteld is een hele slechte zaak , maar ook weerbijzaak. Ieder chauffeur weet dat je nooit mensen binnen het bereik van de hoogwerker mag hebben dat zijn de voorschriften.

  reageer
 • Bert

   

  En nu is het wachten op reacties van onwetenden die ach en wee gaan klagen dat dit gebeuren kon. Verassing, het gebeurt gewoon overal en uiteindelijk omdat we zelf voor het goedkoopste kiezen. Veilig werken kost geld.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert