Straatpraat: Wilders wil premier worden!

ALMERE
PVV-leider Geert Wilders wil na de verkiezingen premier worden. Hij reageert daarmee op het vonnis over zijn ’minder-Marokkanen’-uitspraken. Wilders zegt bedolven te zijn onder bemoedigende reacties van mensen die woedend zijn over het vonnis.

De PVV-voorman ambieert de leider te worden van het volgende kabinet. Andere partijen maken zich in toenemende mate zorgen over de invloed die het proces tegen Wilders heeft op de verkiezingen.

Voor Straatpraat vroegen we in Almere Buiten of mensen denken dat Geert Wilders inderdaad kans maakt op het premierschap.

reacties (7)

 • Frank

   

  Ik wil mijn tradities terug

  reageer
 • Ron H

   

  Reken maar dat hij premier wordt als hij echt de grootste zou worden 75 zetels en ook wel met ietsje minder zetels. (Hij heeft genoeg onderwerpen waar hij een meerderheid kan binnenslepen.) Dan kan hij er niet meer onderuit. Maar gezien de veelheid aan nieuwe partijen denk ik niet dat hem dat gaat lukken om heel veel hoger uit te komen. En als hij te veel zijn idiote standpunten zou doordrammen zijn er genoeg partijen die hem later nog kunnen stoppen. Ik wordt er niet blij van maar bang ben ik ook niet.

  reageer
 • Ed

   

  Als Wilders de afgelopen jaren een partij met een deskundig, integer kader had opgebouwd, zou hij wat geloofwaardiger zijn geweest. Nu heeft hij te weinig bekwame vrienden om een levensvatbaar Kabinet Wilders samen te kunnen stellen. Dus juist als hij de verkiezingen wint, heeft hij een probleem. Dan zal hij het waar moeten maken.

  reageer
 • Bart

   

  De mensen die op de pvv stemmen moeten eens goed achter hun oor krabben en bedenken waardoor de vluchtelingen crisis tot stand is gekomen. Juist ja de zelfde mensen die de propaganda kast spekken van dhr. Wilders

  reageer
 • Dr.Jake

   

  En dat wordt due ook ! Trump effect ! Ik zelf ben het ook zat daar met DenHaag! Eens kijken wat er gebeurd als we de boel op z'n kop zetten.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Rob

   

  Als dat gaat gebeuren dan is het lang leve de bananen republiek der Nederlanden die nog lang leefde in een isolement.

  reageer
 • Emma

   

  Dan zijn we inderdaad de bananenrepubliek geworden waar ik het Wildersaanhangers nogal eens over hoor. Een bananenrepubliek waar alleen datgene waar Wilders het mee eens is door mag gaan. Dàg democratie ...

 • .\/\/.

   

  Een premier met een strafblad is een nep-premier. Maar hij wordt het niet: hij wil geen verantwoordelijkheid dragen, en een meerderheid in de tweede kamer krijgt hij ook niet. Echt, een stem op Wilders is een stem op D66.

  reageer
 • Van Haven

   

  Het is te hopen, alles beter dan een haatzaaiende egotripper als premier. Je schaamt je dan echt rot dat je Nederlander bent....

 • Jan

   

  O, het geloei en gemekker begint zodra de naam Wilders wordt genoemd. Vreemd, gezien het feit dat tot drie maal toe PvdA kopstukjes opmerkingen maakten over Marokkanen, en deze dus niet vervolgd werden. Oa, die Spekman, Marokkanen moesten vernederd worden, of Rob Ouwekerk, over die K. marokkanen. Maar Wilders vraagt of we er meer of minder van willen..hmm. Direct zijn er duizenden voorgedrukte aangiftes verspreid in dezelfde moskeeën waar diverse haarbaarden opriepen tot het doden van homo's. Wat nog gekker is, is dat Merkel in het openbaar een verklaring aflegde dat er minder Noord Afrikanen in Europa moeten komen, en dat er een hoop wegmoeten die er al zijn. Groot applaus. Is dat niet hetzelfde als wat Wilders vroeg? Lachwekkend is je opmerking over een stem op Wilders is een stem op D66. Nee 'W', de veroordeling van Wilders is gelijk een stijging in de peilingen voor de PVV. Droom jij maar lekker verder over je D66 partijtje. Fijn om Pechtold straks op zijn snuit te zien gaan in 2017. Het wordt hoog tijd dat die pedante mannetjes eens leren dat de kiezer de baas is. En dan kan de PNO nog zoveel tijd besteden aan de wisseling van de wacht bij dat splinterpartijtje van Samson, nu Asscher, maar dat leverder gelijk een verlies van twee zetels in de peilingen op. Nu nog maar 7. Blijf maar kijken maar DWDD en Pauw en al die andere voorgebakken grachtengordelproleten..

 • .X.

   

  Oei, oei, oei wat is dit weer een geloei. Het linkse geweten van Nederland loeit er weer lustig op los. Jammer voor haar of hem dat zijn voorspelling nergens op slaat.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert