Burgemeester: uitspraak Wilders doet denken aan Erdogan

DRONTEN • Za 10 december 2016 | 14:56 • Zaterdag 10 december 2016 | 14:56
De uitspraak van PVV-leider Geert Wilders zaterdag in De Telegraaf dat hij schoon schip wil maken in Nederland, doet burgemeester Aat de Jonge van Dronten denken aan het optreden van de Turkse president Erdogan. De Jonge: "Alsof Wilders iedereen die hem niet welgevallig is, aan de kant wil zetten." Na de coup in Turkije liet Erdogan duizenden mensen ontslaan en oppakken. 

Wilders deed zijn uitspraak in reactie op zijn veroordeling. De rechtbank achtte bewezen dat de PVV-voorman zich schuldig heeft gemaakt aan aanzetten tot discriminatie en groepsbelediging. Dat deed hij in 2014 door aanhangers van de partij te laten scanderen dat er minder Marokkanen in Nederland moesten zijn. 

Burgemeester Aat de Jonge deed aangifte tegen deze uitspraken. Dat dit nodig was, beschouwt De Jonge als een zwarte bladzijde in de geschiedenis. "Ik vind het heel erg dat het zover heeft moeten komen. Toen ik de uitspraak van de rechter hoorde, heb ik niet zitten juichen, mochten mensen dat denken."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel