Syrische kunstenaar opent expositie in Verbeelding

ZEEWOLDE • Za 10 december 2016 | 19:31 • Zaterdag 10 december 2016 | 19:31
De Syrische kunstschilder Firas Kaloussiyh houdt dit weekend een expositie in de Verbeelding in Zeewolde. De Syriër vluchtte zijn land uit en kwam via verschillende omzwervingen in het AZC in Zeewolde terecht. Hij had geen inspiratie meer om kunst te kunnen maken. Dat veranderde toen hij in Zeewolde de familie Koelewijn leerde kennen. Bij hen pakte hij zijn kwast weer op en begon te schilderen. 

De kunstenaar woont inmiddels niet meer op het AZC in Zeewolde. Hij heeft een woning toegewezen gekregen in Rotterdam maar voelt zich nog steeds verbonden met het dorp. Voor hem is het belangrijk dat zijn eerste expositie in Nederland dan ook plaatsvindt in Zeewolde. In Syrië was Kaloussiyh een bekend kunstenaar. Daar heeft hij elf exposities gehad. Daarnaast is de Syriër ook schrijver, dichter en filmmaker. 

Één van zijn in Nederland gemaakte werken wordt gegeven aan de gemeente Zeewolde. De tentoonstelling is alleen dit weekend te zien. De schilder hoopt snel een andere plek te vinden waar hij zijn werk langer kan tentoonstellen. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel