Asielzoekers vieren vast kerst in kerk

EMMELOORD
Een kleine tweehonderd asielzoekers kwamen zaterdagavond naar een kerstviering in kerk de Fontein in Emmeloord. Tien kerken uit Noordoostpolder en Urk hielden daar een gezamenlijke kerstviering voor de bewoners van het AZC. 

Werkgroep Kerk en Vluchteling wil met de viering uitleg geven over de betekenis van Kerstmis. Na de kerkdienst werd er gezamenlijk gegeten. Volgens Paul Ringelberg van de werkgroep is dat belangrijk. ''We willen de vluchtelingen leren kennen als mensen. Door samen te eten leg je contacten.''     

Er waren minder bezoekers dan vorig jaar. Volgens de organisatie komt dat door de daling van het aantal asielzoekers op het AZC. De organisatie kijkt tevreden terug op de kerstviering. 

 

reacties (5)

 • Flevoburger

   

  Op het moment dat dit soort berichten geen nieuws meer is zijn we pas goed bezig....

  reageer
 • Hans K

   

  Mooi gebaar en je kunt de Kerst 2016 maar gehad hebben.

  reageer
 • Schaapjes

   

  Mooi initiatief het licht van Jezus in ons allen!!!

  reageer
 • AA

   

  Verschrikkelijk moet er niet aan denken! Heb je een tocht van 5000 km overleeft met alle ontberingen kom je hier en wordt je op deze manier ook nog eens geestelijke ontberingen trotseren.... wat erg!!

 • .\/\/.

   

  In allen? Niet in mij in ieder geval. Ik pas ervoor. Al die mensen die het hele jaar alleen maar aan zichzelf denken en zo rond de kerst zichzelf over de ziel beginnen te aaien in het kader van de kerstgedachte....ik wil er niet aan meedoen.

 • Willemsen

   

  "Door samen te eten leg je contacten.'' Samen. Met wie dan allemaal naast die asielzoekers. Waren er bjivoorbeeld mensen met een heel kleine portemonnee zoals ouderen, zwervers, daklozen, etc.

  reageer
 • Paul

   

  Contacten met mensen die de vluchtelingen bezoeken, ze van kleding voorzien en ze helpen hun weg te vinden in NL taal en cultuur

 • Johan

   

  Heel goed bezig!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert