Foutje: Almere schrijft 'Den Uilpad'

ALMERE
Op het straatnaambord van het Den Uylpad in Almere staat een schrijffout. Het pad dat vernoemd is naar oud-premier Joop den Uyl heet 'Den Uilpad', geschreven met een i in plaats van een y.

Fractievoorzitter Jerzy Soetekouw van de lokale PvdA noemt de fout heel slordig. ''Den Uyl is een van de grootste Nederlanders die we hebben gehad. De schrijffout getuigt van weinig historisch besef.'' 

Hoe lang het bord met de verkeerd geschreven naam er hangt is niet bekend. Een medewerker van de PvdA viel de fout op en plaatste een foto daarvan op de Facebookpagina van de partij. 

De gemeente laat weten dat er inmiddels een nieuw bordje is besteld. 
Almere blunderde al eerder bij de borden Marsupilamihof, de Popeyestraat en de Chicagostraat

 

 

reacties (20)

 • H. de Willigen

   

  En Lumiérepad in plaats van Lumièrepad.

  reageer
 • Jacques van der Kleij

   

  Al drie jaar geleden wees ik op de verkeerd gespelde naam van een tunneltje: "Ambeeld". Terwijl het toch "Aambeeld" behoorde te zijn. Nooit meer iets over gehoord na een bemoedigende, eerste reactie van de gemeente. Een kleinigheid, maar kennelijk symptomatisch beleid!

  reageer
 • Henk

   

  Wat een blunder : "een van de grootste Nederlanders". Pffff.

  reageer
 • Kaas

   

  Wat een blunder. De zoveelste.

  reageer
 • Literatuurwijk

   

  Al 17 jaar in de Literatuurwijk: de Leonard Rogge Veenstraat ... Leonard Roggeveen schreef in 40 jaar tijd zo'n kleine 150 boeken, maar ja wie leest dat nog. De straatnamencommissie niet dus.

  reageer
 • .\/\/.

   

  17 jaar geleden was er er nog nauwelijks Google en Wikipedia, checken van juiste schrijfwijze was bewerkelijker dan nu.

 • laat alle reacties zien
 • Mitchiel

   

  Allereerst is Den Uyl de grondlegger geweest van alle huidige problemen! Hij heeft al het geld dat binnenkwam meteen weer uitgegeven. Hiermee heeft hij ons de kans ontnomen om net als Noorwegen een spaarpot te hebben van 500 miljard ipv mega schulden. Daarnaast heeft hij een generatie gecreëerd van hand op houden. Daarnaast getuigd die opmerking van die lokale gractievoorzitter ook van een gebrek aan besef hoe dingen werken. De kans is namelijk groot dat een eenvoudige kantoor medewerker de naam verkeerd heeft doorgegeven aan een eenvoudige arbeider die bordjes maakt. Dat zijn bij uitstek PvdA kiezers! Valt dus z'n eigen kiezers af. De juiste reactie had moeten zijn dat hij probeert te begrijpen wat er mis is gegaan en erop toeziet dat het wordt aangepast ipv zijn eigen kiezers te veroordelen.

  reageer
 • Die hangt er al tig jaar.

  reageer
 • R. Visser

   

  Past wel in de "tweedekans" categorie als je het mij vraagt..

  reageer
 • leo den Toom

   

  Mag ik even zeggen dat ook omroep flevoland de naam fout schrijft. Zou me niet verbazen als het nieuwe bord wederom fout gespeld is. Mijn familie naam is "den Toom". Met een klijne letter d. Niet een hoofdletter D. Zo ook den Uyl. Dat schrijf je niet met een hoofdletter maar met een klijne letter.

  reageer
 • Kees

   

  Dat klopt als er een voornaam voor staat. Is dat niet het geval, dan is het gewoon een hoofdletter want een naam begint nou eenmaal met een hoofdletter.

 • Rene

   

  'Fractievoorzitter Jerzy Soetekouw van de lokale PvdA noemt de fout heel slordig. ''Den Uyl is een van de grootste Nederlanders die we hebben gehad. De schrijffout getuigt van weinig historisch besef.'' ' Grappig om te zien hoe een partijgenoot het meteen weer aangrijpt voor partijpolitiek. Benieuwd of-ie zich met bijvoorbeeld een bordje met 'Dries van Achtplein' ook zo kwaad had gemaakt. De man heette overigens Den Uijl, hoe exclusief hij de zelfverzonnen 'y' ook zal hebben gevonden. En dan meteen maar 'één van de grootste Nederlanders die we ooit hebben gehad'... Pardon? Premier van één kabinet, dat de vier jaar niet eens uitzat terwijl het de langste formatie uit de geschiedenis had gekost om het samen te stellen. Had een minister van Defensie die zichzelf allergisch voor uniformen noemde. Had een minister van Buitenlandse Zaken die met zijn dronken kop stewardessen lastig viel. Den Uyl maakte zich eerder hard voor het wanprodukt De Bijlmer. Beloofde dat er geen Limburgse mijn gesloten zou worden voordat arbeidsplaatsen waren veilig gesteld. Effectueerde het verbod op zeezenders. En bij de verkiezing van De Grootste Nederlander kreeg de oud-premier minder stemmen dan bijvoorbeeld een schrijfster, wat voetballers, een cabaretier, twee schilders en een bierbrouwer. Over historisch besef gesproken.

  reageer
 • TMW

   

  Zo hangt er in de Filmwijk als sinds jaar en dag een bordje met het opschrift Tuschinskypad. En Tuschinski was toch ook geen onbekende in de Nederlandse geschiedenis. Misschien kunnen ze meteen hiervoor een nieuw bord meebestellen?

  reageer
 • Bobby

   

  Waarom stop mijn regionale omroep niet wat meer research hierin? Op de achterkant van het bord zit vast wel een etiket met het jaar waarin het gemaakt is. Elk jaar heeft u zo'n gevalletje verkeerd gespelde borden in Almere en de meeschrijvers dragen dan gelijk nog een paar voorbeelden aan. Dit kost waarschijnlijk telkens honderden euro's belastinggeld om het te herstellen en het blijft maar keer op keer fout gaan. Wie is hiervoor verantwoordelijk? Wat gaat men eraan doen?

  reageer
 • Rob Essers

   

  In de Basisregistraties Adressen en Gebouwen (BAG) staat bij openbare ruimte ID 0034300000002938 de documentdatum 10-04-2001. Waarschijnlijk is dat de datum waarop de naam Den Uylpad is vastgesteld. Ik sluit niet uit dat het straatnaambord met de verkeerde naam er al meer 15 jaar hangt.

 • Jan

   

  Zitten daar geen uilen ??

  reageer
 • .W.

   

  Den Uyl is de uitvinder van de polarisatie in de politiek. Het enige kabinet dat we onder zijn leiding hebben gehad eindigde de rit met giga tekorten, met als gevolg opeenvolgende straffe bezuinigingen (bestek '81 bijvoorbeeld) door opvolgende kabinetten. De enige reden waarom hij is geeerd met een straatnaam en naam van een park is omdat we in de tachtiger jaren een zeer grote PvdA fractie in de Almeerse gemeenteraad hadden. Dit foute bordje is een mooie aanleiding om een fout uit het verleden goed te maken en de naam Den Uyl uit de Almeerse straatnamen te schrappen.

  reageer
 • Antje Ha

   

  Onzin. Voor zover het volgens u niet eerder bestond is het privelege toch vooral aan van Agt en Wiegel te gunnen.

 • .\/\/. (de èchte dan hè)

   

  Als straten alleen nog naar de heiligen van de dag worden vernoemd kunnen we de bordjes wel van karton maken, zo snel moeten we dan wisselen.

 • Jacquelien ter Hooren

   

  Wat een bureaucraat zeg. Schriftelijke vragen stellen voor een verkeerd gespeld bordje. Gewoon even de wethouder of de betreffende afdeling contacten en klaar. Net zoals het reguliere burgervolk dat doet. Hoe hou je iedereen bezig?

  reageer
 • Frank

   

  De gemeenteraad is door de burgers gekozen en mogen niet rechtstreeks naar de ambtenaren stappen. Ook mogen ambtenaren geen rechtstreekse vragen van raadsleden beantwoorden. Dit ligt in de wet vast. Dit moet via de griffie gebeuren middels schriftelijke vragen. Er wordt dus compleetcorrect gehandeld.

 • frits

   

  geen vragen in de raad , maar een bindend referendum moet er gehouden worden elke inwoner mag dan even zijn/haar stem laten horen

 • Rick

   

  Om nu te spreken over " een van de grootste Nederlanders die we hebben gehad ", is wel erg overdreven ! Maar slordig is hetnatuurlijk wel!

  reageer
 • August

   

  Je zou kunnen denken dat het bord naar de fabeltjeskrant zou verwijzen, menig mens zou daar hoofdknikkend mee ingestemd hebben.

  reageer
 • Sjors

   

  Wie zegt dat het voor Joop was. Misschien wel voor meneer den Uil van fabeltjeskrant

  reageer
 • Kees

   

  Dat is meneer De Uil. Dus nee.

 • Dirk2

   

  Sjors, scherp opgemerkt! Dat was pas echt een grote Nederlander, voor groot en klein, oprecht en eerlijk! Dus gewoon een correct bord!

 • KC

   

  Almere ken je geschiedenis

  reageer
 • alex

   

  moeten ze toch is bij de gemeente gaan kijken of ze geschoold personeel kunnen aannemen. Hangt in straatbord in de gouwen met "overgauw" erop

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert