Praatgroep voor homo's in hetero-relaties

ALMERE
Hella Könings uit Almere heeft een praatgroep opgericht voor mensen met homoseksuele gevoelens die in een hetero-relatie zitten. De Almeerse weet hoe moeilijk het kan zijn. Konings was getrouwd met een man en had twee kinderen toen ze uit de kast kwam. 

De Almeerse ging zelf naar een praatgroep en heeft daar veel steun uit gehaald. Inmiddels werkt Hella Könings zestien jaar als vrijwilliger bij Orpheus, de landelijke vereniging die zich met deze moeilijke situaties bezighoudt. Volgens haar is Almere inmiddels groot genoeg voor zo'n praatgroep.

''Je denkt dat je de enige bent in zo'n situatie, maar dat bleek niet zo te zijn.'' Hella Könings en haar man zijn in goede harmonie uit elkaar gegaan.  
 

reacties (5)

 • Barbara

   

  Een ontkenning van het mannelijk en vrouwelijke in ieder mens maakt volgens mij zaken die betrekking hebben op of je nu wel of niet homoseksueel bent ingewikkelder dan nodig. Verder is er ook best wat te zeggen voor reactie @Kitty..

  reageer
 • .\/\/.

   

  jan, je bent kennelijk niet bekend met het verschijnsel 'late roeping'. Sommige mensen komen er pas na een half mensenleven achter dat hun voorkeuren veranderd zijn. En zelfs als je op latere leeftijd van voorkeur verandert kan je gewoon een goede ouder zijn, toch?

  reageer
 • Kitty

   

  Als mensen in hun relatie tolleranter werden, konden ze gewoon de extra liefde die ze nodig hebben daarin betrekken. Dan hoeft er niet te worden gescheiden; dat is -met name in een gezin waar ook kinderen zijn- een prettigere situatie.

  reageer
 • jan

   

  Je kan ook eerlijk zijn tegenover jezelf vooral ipv trouwen kinderen en er dan achtet komen he dit is niet wat ik wil. Dat weet je al langer maar durft er niet voor uit te komen denk even na voordat je kinderen neemt

  reageer
 • Rinus

   

  De volgende subgroep, hoe gaan we die nu weer noemen?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert