"Vliegveld zou Lelystad-Zwolle Airport moeten heten"

LELYSTAD • Zo 11 december 2016 | 17:00 • Zondag 11 december 2016 | 17:00
Als de uitbreiding van Lelystad Airport is afgerond, zou het vliegveld verder moeten gaan onder de naam Lelystad-Zwolle Airport. Dat is een voorstel van CDA-fracties in Zwolle en Kampen, laat RTV Oost weten. 

De fracties willen dat hun colleges zich inzetten om de regio te betrekken bij de doorontwikkeling van vliegveld Lelystad. Bijvoorbeeld op het gebied van nieuwe banen, internationale bereikbaarheid en stillere landingen. 

Onlangs werd duidelijk dat de uitbreiding van het vliegveld een jaar vertraging oploopt. Daardoor gaat Lelystad Airport pas per april 2019 open voor groot vliegverkeer.

Volgens het Zwolse CDA-raadslid Leo Elfers biedt de vertraging kansen om alsnog aan te haken bij de ontwikkelingsplannen.  "Zeker met de opwaardering van de N50 komen Zwolle en Kampen op een goede twintig tot ruim dertig minuten van het vliegveld te liggen. Om de hoek dus. Ook de Hanzelijn geeft een snelle verbinding.”

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel