OM wil tbs moordenaar Stevan van Loon verlengen

LELYSTAD
De tbs-maatregel tegen de moordenaar van Stevan van Loon uit Lelystad moet met nog eens twee jaar worden verlengd. Dat heeft het Openbaar Ministerie maandag voor de rechtbank geëist. Daar werd de maatregel tegen de veroordeelde man behandeld. De Lelystedeling werd in 2007 veroordeeld tot 9 jaar cel en tbs.

Aanleiding voor de moord was de ruzie om een meisje. In een parkje aan de Voorstraat kwam het in de zomer van 2006 tot een vechtpartij. Daarbij werd Van Loon zolang bij zijn nek gepakt dat hij het bewustzijn verloor en later overleed.

De officier van justitie baseert zich in haar eis op adviezen van de kliniek, een psycholoog en een psychiater. De behandeling zou nooit echt van de grond zijn gekomen, omdat de man niet wil meewerken. Bovendien wil hij steeds overplaatsing naar een andere kliniek.
 
Hij gaf verder aan graag een bos rozen bij het graf van het slachtoffer te willen leggen, omdat hij anders voor zichzelf het boek niet kan sluiten. Verlof zit er volgens de deskundigen niet in zolang hij niet meewerkt aan een behandeling. 

De rechtbank doet op 23 december uitspraak.

reacties (0)

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert