Vissers zamelen tarbot in voor kerstdiner daklozen

URK
Urker vissers hebben speciaal voor het traditionele kerstdiner voor daklozen in Rotterdam tarbot ingezameld. De vissers deden dat samen met collega's uit Den Helder en Texel. 

Het kerstdiner wordt vrijdag gehouden in de Victory Outreach Kerk in Rotterdam-Zuid. Daar is ruimte voor 600 personen. Zij krijgen naast het diner ook een optreden van een ex-verslaafdenkoor. Verder ontvangen ze bij vertrek een kerstpakket. De organisatie van het kerstdiner hoopt dat het evenement een opstap is voor verdere hulp richting de daklozen. Het doel is om hen permanent van straat te halen.

De laatste maanden hadden de vissers ruime vangsten. Zij kwamen spontaan in actie toen zij van het kerstdiner hoorden. Met deze actie willen de vissers hun sociale betrokkenheid tonen. Ook willen ze criticasters van de visserij laten weten dat er genoeg vis in de zee zwemt. De vissers zijn het er niet mee eens dat ze in hun vangstmogelijkheden worden beperkt, terwijl veel vissoorten er volgens hen heel goed voorstaan. Eerder dit jaar verenigden de vissers zich in de organisatie Eendracht Maakt Kracht (EMK) tegen de aanlandplicht.

reacties (4)

 • Janine

   

  Ervaringsdeskundige?

  reageer
 • Sandra71

   

  Stoere vissermannen grote bek maar een klein hartje welke ook nog eens op de goede plaats is! Daar kunnen de BN'ERS nog wat van leren😉 Ondanks al hun problemen (werken wordt ze onmogelijk gemaakt)zetten de Urker vissers zich in voor de medemens die het ook moeilijk heeft. Dankjewel stoere zeebonken van Urk en Texel!

  reageer
 • Serge

   

  Urkers doen niks, maar dan ook niks zonder er zelf beter van te worden. Ze hebben vast de Rotterdamse haven bezocht om te kijken hoe ze nog meer wit goud binnen kunnen brengen.

 • Zeewoldenaar

   

  Prachtig initiatief toch en zal zeker erg gewaardeerd worden door de beoogde doelgroep.

  reageer
 • Bergerac

   

  Prima actie. Mijn complimenten.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert