Snel duidelijkheid over plek rotonde

EMMELOORD
Eind volgende week moet duidelijk zijn waar een nieuwe rotonde in het centrum van Emmeloord het beste kan komen. Wethouder Henk Suelman verwacht dat hij dan met alle direct omwonenden heeft gesproken. Dat zei hij maandagavond tegen de gemeenteraad.

De bewuste rotonde moet in de plaats komen van de onoverzichtelijke kruising van de Espelerlaan, Koningin Julianastraat en Onder de Toren. De gemeenteraad drong er vorige maand al op aan om de rotonde op de plek van een ongebruikt grasveld aan te leggen. 

Na vragen van ONS Noordoostpolder en de SP zegde de wethouder maandagavond toe op korte termijn te bekijken of dat ook daadwerkelijk kan. Hij praat daarover zowel met de bewoners als met een makelaar die een optie voor nieuwbouw heeft op dat grasveld.

reacties (5)

 • strategischerijkdom

   

  Wat optie van makelaar nieuwbouw op het grasveld? het ligt al jaren braak. Nu de verkeerssituatie om een rotonde vraagt wordt de makelaar wakker, en ruikt een megadeal. Als de makelaar niet verkoopt voor de marktwaarde dan maar een onteigeningsprocedure opstarten. Grond/ruimte wat niet gebruikt wordt zou jaarlijks in waarde moeten dalen. Je ziet steeds meer strategische kaalslag in Emmeloord, het wanstaltig verwaarloost paarse pand nabij de Lidl heeft zeker twintig jaar leeg gestaan, de gemeente had dat lang geleden al moeten onteigenen. Vooral leegstand binnen de kern van een woongemeenschap behoefd een snel adequate ingrijpen.

  reageer
 • Tja,Jammer dat er een verkeerd beeld geschets wordt.

   

  Zie dit pers bericht. http://www.destentor.nl/regio/noordoostpolder/sinke-wil-bouwplannen-in-emmeloord-wel-verplaatsen-1.6715850

  reageer
 • ja hoor de aap komt uit de mouw. "een makelaar". ben benieuwd naar de smoezen die de gemeente gaat verzinnen om die toch zijn zin te kunnen geven.

  reageer
 • ron

   

  Zo onoverzichtelijk is het niet ..het is onhandig aangelegd ..verleg het fietspad naar het voetpad wat amper wordt gebruikt en trek dat door naar de parralelweg langs espelerlaan en haal die onhandige vluchtheuvel er uit...

  reageer
 • Carry

   

  Dat lost het probleem niet op! Het gaat erom dat verkeer dat espelerlaan koningin Julianastraat volgt, vooral het langzaam verkeer, geen voorrang wordt verleend niet door automobilisten en niet door bussen of vrachtwagens. Als deze afslaan kijken ze niet wie de weg volgt met alle gevaar van dien!

 • M. Eggengoor

   

  k hoop zo dat het een paar meter richting grasveld kan worden opgeschoven. Dan blijft de groenstrook aan de huizen kant , zoals hij nu is en is het gevaar voor de omwonenede drastich vermindert. Maar helaas krijg ik het gevoel dat de tijd die wordt gegeven tot eind volgende week erg kort is om alles goed te onderzoeken. Waarom niet maand. Er wordt pas eind volgend jaar begonnen met de aanleg rotonde. Dus waarom niet iets meer tijd ervoor nemen. En waarom gaat de wethouder nu pas deze oplossing onderzoeken. Ik heb niet echt vertrouwen in een goede en eerlijke afloop. Maar het is wel gebleken welke partijen echt voor de polderbewoners knokken

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert