Voorzitter College van Bestuur Stichting School stopt

LELYSTAD
De voorzitter van het College van Bestuur van de Stichting School, André van der Velde, gaat volgende maand na zes jaar met 'keuzepensioen'. Dat laat de stichting weten.

De Stichting School is de scholengroep voor openbaar onderwijs in Lelystad. Er vallen 20 basisscholen en één school voor voortgezet speciaal onderwijs onder.

Vorig jaar stapte de voltallige gemeenschappelijke medezeggenschapsraad van de Stichting School op. Volgens voormalig voorzitter Jeroen Boxsem gebeurde dat, omdat het bij de stichting een bestuurlijke puinhoop was. De bestuurlijke onkunde schadelijk zou zijn voor de openbare basisscholen die onder de stichting vallen.

De Stichting School laat weten dat de voorzitter zelf besloten heeft om te stoppen en dat het aftreden niks te maken heeft met de ophef van vorig jaar. De voormalig voorzitter van de medezeggenschapsraad noemt de terugtreding van de voorzitter een verstandig besluit.

reacties (3)

 • Johan

   

  Eindelijk een wijs besluit van deze man! Een goede stap richting herstel voor deze stichting. Sterkte voor het nieuwe cvb, ze hebben een flinke puinhoop om op te ruimen!

  reageer
 • Els

   

  Eindelijk!! Zeer wijs besluit!

  reageer
 • Manuela

   

  Ooit mijn meester geweest op de Windroos eind jaren '70!Jaren later nog eenmaal getroffen op de Triangel. Geniet van u welverdiende vroeg pensioen!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert