Politie peilt mening burgers in 'Mobiel Media Lab'

LELYSTAD
De politie is dinsdag in Lelystad met een speciale vrachtauto op pad om de mening van inwoners te peilen.

In het zogenoemde Mobiele Media Lab mogen Lelystedelingen via een enquête hun mening geven over het functioneren van de politie. Ook kunnen zij aangeven wat er speelt in hun buurt en voor welke onderwerpen of problemen agenten meer aandacht zouden moeten hebben.

Sociale media
Agenten willen graag weten op welke manier inwoners het liefst contact hebben met de politie. Daarbij wordt ook gekeken naar de rol die sociale media als Twitter, Whatsapp en Facebook kunnen spelen.

De vrachtauto met herkenbare politiekleuren stond dinsdagochtend op het Noorderwagenplein bij het Lelycentre. 's Middag staat de vrachtauto tot 17.00 uur bij het Atolplaza.

Zaterdag in Almere
Inwoners van Almere kunnen zaterdag ook meepraten. Het media lab staat dan onder meer in Buiten.


 

reacties (4)

 • Barbara

   

  Geldverspillend, en misschien een therapeutisch bezigheidsspeeltje voor de politie zelf. Heeft vooralsnog niets met de burger te maken. Honderden mensen kwamen op de bus af. Werkenden kregen geen kans hun mening te berde te brengen. Enquêtes lossen zelden of nooit iets op vanwege de vraagstelling die niet deugd. Maar wie weet gaat het goedwillende misschien toch omgezet worden in het juiste te doen! Beschermen bevolking!

  reageer
 • Burger

   

  Jammer voor de werkende mensen met kantoor tijden dat dit op een doordeweekse dag is tot 17:00 uur

  reageer
 • Henkjan

   

  Dat komt omdat dorpen vaak niet zijn ingericht als 30km zone dus kan er ook niet worden gehandhaafd. Al geld er een maximum van 30 kilometer per uur. Heb gesproken met de politie, zij willen erg collega's erbij. Een idee om de gemeente politie weer een eigen leven te geven die zich meer kan richten op het blauw op straat en en de regiopolitie voor de boeven/ongevallen/medische ondersteuning etc.

  reageer
 • kees d.

   

  Ik toch wel erg graag meer blauw op straat zien voor handhaving. Hier in het dorp maar drie zebrapaden waar men je al bellend nog net niet je kist in rijdt. Verder is dit dorp in zijn geheel een 30 km zone maar niemand houd zich eraan.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert