Boeren rondom vliegveld verenigen zich

LELYSTAD
Boeren met een bedrijf in de buurt van het vliegveld in Lelystad hebben zich verenigd in De Lelystadse Boer. De agrariërs willen de kansen die de uitbreiding van Lelystad Airport biedt aangrijpen. Door zich te verenigen hopen de zestig boeren een serieuze partner te worden in de gesprekken met overheden en het vliegveld.

Tegenstanders
De omwonende agrariërs zijn altijd felle tegenstanders geweest van de uitbreiding, maar de ontwikkeling kan niet meer tegengehouden worden. Ze willen nu een graantje meepikken door bijvoorbeeld het groenonderhoud op de luchthaven te doen, via de horeca lokale producten te verkopen aan de 7 miljoen passagiers die jaarlijks worden verwacht en bij te dragen aan duurzaamheid door het leveren van biogas en zonne-energie. Bovendien ziet De Lelystadse Boer de komst van alle passagiers naar het gebied als een kans om de omgeving in een positief daglicht te zetten door een imagocampagne.

Samenwerking
De gemeente, provincie en luchthaven ondersteunen samen De Lelystadse Boer met 50.000 euro. Woensdagochtend werd een samenwerkingsovereenkomst getekend door De Lelystadse Boer, Lelystad Airport, de provincie, de gemeente en OMALA. 

reacties (7)

 • Bas

   

  Oh vandaar je jaloezie

  reageer
 • pieter

   

  Vanaf 2019 komt Ryanair op Lelystad die voor enkele grote touroperators gaat vliegen !!!!

  reageer
 • Bas

   

  Dat is al heel lang bekent hoor... Transavia, Corendon ook

 • Jan R. Bakker

   

  Fijn, hoop dan wel op uitsluitend enkele reizen Mars.

 • pieter

   

  Plaatselijke politici en en agrariërs : eerst veilig afzijdig blijven of fel tegen zijn en nu toch maar een graantje willen mee pikken !!! Lang leven Zwolle Lelystad Airport. !!!!!!

  reageer
 • Jan R. Bakker

   

  Gelukkig behoor ik niet tot die 7 miljoen passagiers die in de lokale horeca mag gaan genieten van hun met zo'n lekker kerosinesausje overgoten productjes.

  reageer
 • Groen

   

  Eerst verzet plegen tot het uiterste. Eerst alles frustreren wat er maar te frustreren valt. Geen enkele boodschap hebben aan al degenen die de vele positieve elementen naar voren brachten. En dan nu, op het moment dat De Grote Tegenwerking geen voet aan de grond krijgt, de grote ommezwaai maken. Opeens gewaardeerd voorstander roepen te zijn. En daarvoor beloond wensen te worden met voorkeursposities: de grote groenbeheerder willen zijn, de grote verkoper van eigen geteelde waren, etc. Voorrangsposities met gelijktijdig wegschuiven van de belangen van al die andere regionale en plaatselijke ondernemers. Van tot in detail tegenwerkende luis in de pels van de airportontwikkeling naar witte ridder te paard die slechts applaus en voorkeursbehandelingen verdient van Jan en Alleman. Onbetrouwbaarheid troef. Wie wenst zich nu dergelijke zakenpartners?

  reageer
 • Geert

   

  Beste Groen, ik snap dat de berichtgeving zo kan over komen, maar als u de video bekijkt hoort u daar bewoners ook zeggen: "Ik kan er nu beter mee omgaan." Ga niet voorbij aan het feit dat die vliegtuigen vooral hinder veroorzaken in de directe omgeving, en dat zijn nu juist deze agrariërs. Dat zij het vliegveld liever niet zien uitbreiden is evident. Dit omdenken is vooral een manier om te accepteren dat ze 7.000.000 lawaaiige nieuwe buren krijgen. Het gaat niet zozeer om een graantje meepikken, het gaat om gezien worden.

 • Linda

   

  De echte omwonenden hebben zich nooit fanatiek gekeerd tegen de Schiphol Group hoor. De echte fanatiekelingen komen uit dorpjes, niet uit de steden

 • laat alle reacties zien
 • Boerin

   

  Wij zijn voor het blok gezet, het is op het moment pompen of verzuipen. Dus inderdaad ja, nu ineens wel. Is dat echt zo vreemd?

  reageer
 • Dus

   

  Klinkt goed!Minstens een poging waard!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert