Concern voor Werk verhuist naar Botterschuur

URK
De Urker afdeling van Concern voor Werk verhuist volgende maand naar de Botterschuur op Urk. Dat laat directeur Onno Vermooten weten. In de Botterschuur gaan mensen aan de slag die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt. 

Directeur Vermooten had de Botterschuur al langer op het oog, omdat die midden in het dorp staat en meer eigenheid heeft dan de huidige plek op de voormalige gemeentewerf. Daarnaast kan Vermooten door het huren van de schuur, de Stichting Urker Botter financieel steunen. 

In de Botterschuur gaan zo'n tien werknemers aan de slag. Wat Vermooten betreft komen daar volgend jaar nog meer mensen bij. Ook denkt hij alvast verder vooruit. Hij wil graag een afdeling van Concern voor Werk op de Bataviawerf in Lelystad openen. "Maar dat is nog een droom en toekomstmuziek," benadrukt de directeur. 
 

reacties (3)

 • Svu

   

  Die schuur is daar niet voor bedoeld. Klopt niks van gemeente urk!

  reageer
 • OpaXXL

   

  Kunnen AOW ers met een aanvullende bijstandsuitkering daar ook aan het werk?

  reageer
 • Urker

   

  CvW zat gratis in gemeentewerken.... Nu betaald in de botterschuur... Concern is van de flevolandse gemeenten. Is dit verkapte subsidie aan de botterschuur of een gevalletje van geld verkwisting??

  reageer
 • Tja

   

  Sommige mensen zoeken overal iets achter. Verder kan ik je vertellen dat niets gratis is. Als de gemeente hen kosteloos ruimte geeft kan die ruimte niet ergens anders voor gebruikt worden.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert