Tienermoeders worden elders opgevangen

ZEEWOLDE
De zes tienermoeders die wonen in Tienermoederhuis Zonnehoeve in Zeewolde worden overgeplaatst naar andere zorgvormen. Dat schrijft de gemeente naar aanleiding van schriftelijke vragen van Zeewolde Liberaal.

Zeewolde wil niet voor de opvang van de tienermoeders betalen, omdat er geen afspraken zijn gemaakt met Pactum, de zorginstelling die de moeders opvangt. Ook komen de moeders niet uit Zeewolde.

Om de opvang langer in stand te houden heeft de gemeente Zeewolde al 45.000 euro extra uitgetrokken. Om dat te blijven doen tot de overdracht goed geregeld is, denken burgemeester en wethouders nog eens 205.000 euro nodig te hebben. De gemeenteraad moet daar nog akkoord mee gaan.

Dit geld kan komen uit een reservepot die was aangemaakt omdat gemeenten vorig jaar veel taken van het Rijk overnamen. Wethouder Winnie Prins bekijkt nog of zij het geld kan verhalen op de gemeenten waar de tienermoeders vandaan komen.

reacties (8)

 • Hallo mensen, Ten eerste wil ik even kwijt dat ik sommige van jullie reacties walgelijk vind. Oordelen over jonge moeders terwijl jullie geen inkijk hebben op het privé leven van jonge moeders. Veel wat er onder deze berichten over 'Zonnehoeve' voor reacties worden gegeven, Is vanuit eigen perspectief bekeken. Misschien moeten zulke mensen die onterechte beschuldigingen en oordelen vellen over, niet alleen de zonnehoeve, maar ook over de moeders en nog erger: de kleine kinderen tot aan baby's die er wonen, eerst even een blik werpen op hoe het echt allemaal in elkaar zit en hoe alles werkelijk Is. Want wie zegt er dat een volwassen vrouw die alleenstaande moeder Is alles zoveel beter kan en doet? Vergeet daarbij niet dat deze alleenstaande volwassen moeders vaak nog wel een netwerk hebben waarin ze steun en hulp kunnen vinden en krijgen. Jonge moeders daarin tegen hangen af van wat gemeentes en wethouders voor hun kunnen betekenen. Als een wethouder dan eerder voor het geld gaat dan voor een mensen, dan vraag ik mijzelf af in wat voor ziekelijke wereld wij leven!! En ik heb het niet alleen over dit nieuwsbericht maar ook over de andere nieuwsberichten over zonnehoeve met de daarbij gegeven reacties door bepaalde mensen! Mensen die roddelen en leugens vertellen over hoe het hIer eraan toe gaat op zonnehoeve en zeker in het moeder en kind huis, zeggen dat wij elkaar de hersens uitslaan. . Zal ik jullie eens wat zeggen: Het zal zeker niet altijd zonder kleine struggles leven zijn. Maar dat is in geen 1 gezin zo. Overal waar mensen samen leven Is er een vorm van struggles. Maar wat moeder en kind huis de zonnehoeve zo krachtig maakt Is dat elke moeder vanuit zijn eigen privé situatie ( waarvan niemand kan inschatten hoe heftig het misschien zijn kon) bij zonnehoeve terecht is gekomen en toch gaan de moeders ( met soms wel eens wat meningsverschillen) samen voor een betere toekomst! En staan de moeders er wel altijd voor elkaar waar dat nodig Is! Een sterkere band kan er niet zijn. Dus zolang jullie niet zien wat er binnen de deuren gebeurdmet wees dan zo 'volwassen' om je eigen mening voor je te houden als het toch allemaal onzin Is!! En hoe ik dit allemaal weet over moeder en kind huis Zonnehoeve? Dat zie je hieronder: Groetjes van; 1 van de moeders die binnen de deuren van moeder en kind huis de Zonnehoeve woont !

  reageer
 • Zeewoldenaar (nee, niet die...)

   

  Christelijk Zeewolde? Wablief? Effe opletten graag. De ene kerk na de andere kwijnt weg in Zeewolde. Er is weinig Christelijks aan Zeewolde.

  reageer
 • pieter

   

  Prima, maar dan ook de kindertoeslag afschaffen. en wie zonder ZONDEN is werpe de eerste steen, zeker in Zeewolde !!!!

  reageer
 • pieter

   

  zijn dit niet de zelfde lieden die de parken bespieden om ouderen hardhandig of met forse boetes uit hun optrekjes te verjagen. Naastenliefde is ook wat door de vingers zien,dat moet toch kunnen in het christelijke Zeewolde.

  reageer
 • Den

   

  Kwestie van gewoon je broek aanhouden en anders de consequenties dragen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • .\/\/. schudt moedeloos z'n knar

   

  De reacties bij het vorige artikel over deze kwestie vonden nog dat deze moeders via eigen-schuld-dikke-bult eigenlijk allemaal profiteurs waren. Maar gelukkig dat de xenofobie en de afkeer van de politiek deze tienermoeders toch nog een trapje hoger op de ladder hebben geplaatst.

  reageer
 • Kees Prins

   

  Je slaat de spijker op de bekende politieke kop "taxichauffeur"! Alles wat hierheen komt krijgt alles in de schoot geworpen en kost bakken met geld, maar deze mensen kunnen het weer zelf uitzoeken. Gek he dat de Nederlander het spuugzat is dat dit kabinet en de rest van de roverheid de "eigen" mensen laat kreperen...... Als je dit soort dingen leest wordt je kotsmisselijk en kwaad op die zogenaamde bestuurders op het pluche.

  reageer
 • Taxichauffeur

   

  Te gek voor woorden hier in Nederland,de politiek valt over elkaar heen om arbeidsmigranten, statushouders, asielzoekers en illegalen te huisvesten en deze mensen worden de deur uitgezet omdat ze uit een andere woonplaats komen. Onbegrijpelijk.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert