Raadsleden Lelystad bezoeken Warande

LELYSTAD
Het waterpeil is te laag. Er is geen hondenbeleid. En straten zijn een gatenkaas. Dit zijn problemen waar bewoners van de Warande in Lelystad tegenaan lopen.

Dinsdagavond kwamen raadsleden op bezoek om in plaats van in het stadhuis in de wijk met de bewoners te praten. 

Iedere maand houdt de gemeenteraad de zogeheten Buitenraad. Dan bezoeken raadsleden een organisatie of inwoners om zich op een informele manier te laten informeren. Op deze manier hopen ze makkelijker in contact te komen met mensen die de drempel naar het stadhuis te hoog vinden.

reacties (3)

 • Bewonersvereniging Warande

   

  Bij het inrichten van de wijk wordt volgens wettelijke richtlijnen ruimte vrij gemaakt voor parkeerplaatsen. Dat dit te weinig blijkt is inmiddels bekend en in de laatste nieuwsbrief staat ook dat er parkeerplaatsen bij gaan komen. Erg fijn dus! Wat ik persoonlijk wel erg jammer vinst is dat via de mail en online veel gedropt wordt, maar zijn er dan mensen in de wijk die voor onze ervaringen komen dan zijn deze mensen niet te vinden. Vind ik toch een gemiste kans. Samen maken we de wijk en over alles kan gepraat worden maar dan is t wel van belang met elkaar in gesprek te blijven.

  reageer
 • Janssen

   

  Luisteren is een. Uitvoeren is twee.

  reageer
 • Thea

   

  Grootste problematiek is het parkeren, met name het zgn hof benomen ipv straat. Bijv. de Dotterbloemhof en de Boterbloemhof. Er wordt volop gebouwd( wat een pluspunt is) maar waar moeten bewoners hun auto's kwijt. Gemiddeld heeft 1 huishouding 2 auto's. Dus er niet goed overnagedacht over voldoende parkeergelegenheid. Wat gevolg is dat men op de stoepen gaat parkeren en ergenis van bewoners wanneer de vuilcontainers langs de weg geplaatst moet worden, door ge parkeerde auto's belemmerd wordt. Gemeente hierover graag aandacht. Anders wordt het een asowijk wat niet bevordelijk is voor de verkoop van het resterende kavels.

  reageer
 • bewoner Warande

   

  Vervolgens rijden deze bewoners weer als een idioot over de Zilverschoonlaan de wijk uit. Nee, geen grap het is 30 km/u wat je mag rijden, maar het is eerder 60 km/u. Deze mensen maakt het niet uit als ze andere kinderen uit hun schoenen rijden. Dus: Ja een asowijk!

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert