Honderden betaalbare huurwoningen erbij in Almere

ALMERE
De productie van betaalbare huurwoningen in Almere neemt de komende jaren fors toe. Dat valt op te maken uit de prestatieafspraken 2017- 2018 die de gemeente Almere en woningbouwcorporaties woensdag hebben ondertekend.

GoedeStede zou de komende twee jaar 500 extra woningen toevoegen aan de voorraad. Dat komt bovenop de bouw van 333 betaalbare huizen die eerder met de corporatie is afgesproken.

Voor de lange termijn kan het aantal verder stijgen tot bijna 1.900 betaalbare woningen. Ook is met de Alliantie afgesproken dat de woningbouwcorporatie bijna 1.100 woningen toevoegt aan de voorraad sociale huurwoningen in de periode 2017-2021.

reacties (12)

 • dick s

   

  helaas die gaan voor, daar is de gemeenten verplicht eerst onder dak voor te verzorgen. Alles is dus bla bla geen duidelijke taal van de gemeenten voor woe deze worden gebouwd.

  reageer
 • En hoeveel daarvan worden weer aan vluchtelingen gegeven?

  reageer
 • blb

   

  Als de huur te hoog wordt voor subsidie kan je bij het gemeentehuis aankloppen .

  reageer
 • .\/\/.

   

  "Dat valt op te maken uit de prestatieafspraken 2017- 2018 die de gemeente Almere en woningbouwcorporaties woensdag hebben ondertekent." - Au!

  reageer
 • Jos - Almere Buiten

   

  ....hebben ondertekenD.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Dr.Jake

   

  Druppetjes op de hete plaat als er jaarlijks 560 statushouders (excl. eventueke damilie die nog nareisd!) gehuisvest moeten worden en er steeds meet mensen hier heen komen die in en door (de) Rotterdam(wet) worden geweigerd. En dan nog de torenhoge wachtlijst die er nu al is en gepaard met de verdere trek naar de steden/randstad vanuit de (krimp)provincies zoals Limburg,Zeeland,Groningen en de achterhoek.

  reageer
 • Re

   

  Voor een gezin is de huur minimaal 699 en als je lager gaat zit je in de getto met je kinderen dat is ook niks maar er moet een goeie lijn komen ik verdien 300 euro per jaar en kreeg mijn huis op 699 en zit na 2 jaar al op 758 en heb nergens meer recht op maar de huur is meer dan de helft van me salaris hoe kunnen mensen nog normaal leven niet meer dus ik krijg oom geen hypotheek

  reageer
 • R.F. van der Vliet

   

  Een druppel op een gloeiende plaat naar mijn idee. Ook mis ik senioren complexen her en der komen die r steeds meer bij, van 30 nar meer dan 300 dit jaar. Betaalbaar en een sociaal gebeuren. Hierdoor vang je doe je dus 2 in 1, vrijspelen van vaak grote betaalbare woningen en anderzijds iets aan de eenzaamheid van de ouderen. Ook de verzorging is natuurlijk stukken goedkoper als het geconcentreerd zit.

  reageer
 • Pzaal

   

  Wat is in deze tijd dan nog betaalbaar? De huurgrens wordt steeds verder opgetrokken en de subsidie gaat telkens verder naar beneden.

  reageer
 • Hannes

   

  Met de nieuwe nu al duurzame technologieën kunnen deze woningen al heel goedkoop worden gebouwd! Dan is in ieder geval de Floriade/woonwijk op de zo duur (" vastgesteld door de heer H van Driem") geplande kwetsbare locatie overbodig zijn...! Nogmaals wat is dan wijsheid om dan een samenwerking aan te gaan, om met een afgebouwd duurzame Kasteel de Floriade voor een halfjaar, met al zijn mogelijkheden een ware Expo van te maken!!. ( wonderen met de trollen kunnen nog heel wat teweeg brengen).

  reageer
 • De meester

   

  er is geen touw aan vast te knopen. Probeer het opnieuw.

 • Flevowatcher

   

  Wat is betaalbaar? maximale huurgrens waarschijnlijk? Voor minima is een maximale huur ongeveer 400 E, er van uitgaande dat de belastingwetgeving binnenkort wijzigt: Huursubsidie wordt afgebouwd, kinderbijslag geminimaliseerd (terecht!) en zorgtoeslag inkomensafhankelijk...

  reageer
 • ,VV.

   

  Men is er dus mee eens dat de huren over het algemeen niet betaalbaar zijn en er dus geen markt voor zou moeten zijn.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert