Eigenaar dreigt met sluiting Albert Heijn in centrum

LELYSTAD • Ma 19 december 2016 | 18:01 • Maandag 19 december 2016 | 18:01
De eigenaar van de Albert Heijn in het centrum van Lelystad, Jan Bun, dreigt de supermarkt te sluiten als het parkeerbeleid niet verandert. Dat schrijft hij in een brief aan de gemeenteraad.

Dalende omzet
Volgens Bun is er een verband tussen het huidige parkeerbeleid en de dalende omzet van de supermarkt. Op zondag, als er geen betaald parkeren is, ziet de Albert Heijn de meeste klanten.

Voorwaarden
Bun stelt voor dat winkelend publiek de eerste twee uur gratis kan parkeren. Hij wil dat dit langdurig van kracht blijft. Ook pleit hij voor kentekenherkenning in plaats van het huidige kaartjessysteem.

Het bedrijf is bereid hiervoor 75.000 euro beschikbaar te stellen. Alleen als aan de voorwaarden wordt voldaan, wil Bun investeren in de Albert Heijn en het ABC-gebouw waarin de winkel zit.

Gratis parkeren
De gemeenteraad buigt zich dinsdagavond over een plan waarbij er het eerste uur gratis geparkeerd kan worden. Bezoekers van het centrum krijgen dan van winkeliers een kortingsbon voor dat uur. 

Bun noemt het plan een goed begin, maar wil dat er meer gedaan wordt. Gebeurt dit niet, “dan zal Bun zijn activiteiten in 2017 in het ABC-gebouw onherroepelijk afbouwen en tot sluiting van de AH winkel overgaan”, zo valt te lezen in de brief.

Andere ondernemers gaven eerder al aan één uur gratis parkeren onvoldoende te vinden. Zij pleiten voor twee uur.

Experimenteren
Emiel van der Herberg van de PvdA-fractie zegt zich niet door een ondernemer te laten dwingen tot een overhaaste beslissing over het parkeerbeleid. Wel vindt Van der Herberg dat Jan Bun een punt heeft dat het tijd wordt om een langdurig parkeerbeleid in te voeren waar zowel ondernemers in het stadscentrum als de gemeente baat bij hebben. Er wordt volgens het raadslid in Lelystad te veel geëxperimenteerd met het parkeren. 

Supermarkteigenaar Jan Bun wilde zijn standpunt niet voor de camera van Omroep Flevoland toelichten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel