'Kerstengelen' verrassen inwoners na zwaar jaar

NOORDOOSTPOLDER • Di 20 december 2016 | 11:21 • Dinsdag 20 december 2016 | 11:21
Inwoners van de Noordoostpolder die eenzaam zijn of een moeilijk jaar achter de rug hebben, zijn de afgelopen weken verrast door een 'kerstengel'. Zij kregen bijvoorbeeld een kaartje, kerstpakket of een zelfgebakken cake. Het gaat om een actie van Stichting Present Noordoostpolder.

Eén van de ontvangers is Maria Verolme uit Emmeloord. Als alleenstaande moeder van een dochter heeft ze een lastig jaar achter de rug. Maria werd gekoppeld aan dorpsgenoot Ilse Kapitein. Afgelopen weken stuurde Kapitein kaartjes en presentjes en uiteindelijk hebben de twee elkaar ook ontmoet. Maria is blij met de aandacht en voelt dat ze er niet alleen voor staat. 

In totaal deden 80 mensen uit de Noordoostpolder mee aan de actie en die hebben gezamenlijk zo'n 75 inwoners verblijd. In principe is de kerstengelenactie anoniem. Alleen als beide partijen behoefte hebben aan contact, wordt een ontmoeting geregeld. De Stichting Present Noordoostpolder hoopt dat het contact uiteindelijk blijvend is.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel