Raad: Floriade-organisatie moet beter

ALMERE
De gemeente Almere moet snel orde op zaken stellen bij de gemeentelijke organisatie van de Floriade. De inmiddels ingezette verbeteringen moeten voortvarend worden uitgevoerd. Dat zeggen meerdere politieke partijen in de Almeerse gemeenteraad in reactie op een kritisch rapport over die organisatie.

Volgens dat rapport, opgesteld door adviesbureau AT Osborne, wordt er onvoldoende leiding gegeven, worden deadlines niet gehaald en loopt de Floriade-organisatie steeds vaker achter de feiten aan.

In een telefonische rondgang van Omroep Flevoland zeggen de meeste partijen dat ze die kritiek herkennen en vinden dat het nu de tijd is om veranderingen door te voeren. De VVD zegt bijvoorbeeld, dat 2017 "het jaar van de waarheid" wordt. De coalitiepartijen vertrouwen er op dat de problemen op tijd worden opgelost om de Floriade in 2022 te kunnen organiseren.

De PVV en de SP hebben daar geen vertrouwen in. Zij noemen de conclusies uit het rapport "uitermate zorgelijk" en denken niet dat het nog op tijd goed komt.
 

reacties (28)

 • Ed

   

  De kaalslag rondom het beoogde floriade terrein neemt inmiddels groteske vormen aan. Weg groen decor. Men gaat zijn eigen gang en werkt langs elkaar heen.

  reageer
 • Peter janssen

   

  En dan nog niet te denken aan de tekorten in de exploitatie waar niemand naar kijkt. Geen geld voor landenwerving, exploitatie en o.a. veiligheid opgenomen. Inschatting nog eens miljoenen. omroep flevoland laat hier ook eens onderzoek naar doen. hele verhaal klopt niet zoals het op papier staat.

  reageer
 • Havenaar

   

  Trek ajb de stekker eruit. Een groter kerstkado kan de raad de stad niet geven.

  reageer
 • Ron H

   

  ik zie nu telkens die artist impression van het bidbook waar ze de wedstrijd mee hebben gewonnen. maar als ik kijk naar het "bestemmingsplan onderliggende wegennet" dan vraag ik me af wat dat nog heeft te maken met deze artist impression. het theatre op de artist impression is op die plek niet meer mogelijk. als ik kijk naar de camping die daar op staat, die wordt weggejaagd lijkt het er ook niet meer op. Dan hebben we al 80 procent van het gebied op het land waar het bidbook is verlaten. dan blijft over het eiland. ik las een uitspraak dat het meerendeel van het bos op het eiland zou blijven maar op de impression staat nauwelijks bos dus daar is het ook al verlaten. What the hell is dan de reden dat we hier blijven?. Ga alsnog met Ton Teunis praten en denk over het kasteel. Hij zit met geld ook in de vertraging. kunnen ze elkaar helpen. Mijn onderbuik zegt dat ze dan sneller klaar zijn. Blijft echter nog steeds dat voorziene mega verlies .. dat los je niet op. tenzij je stopt. Overigens de VVD zal niet stoppen verwacht ik. Zij zullen eerder de laatste zijn die zullen stoppen. Als men stopt dan zullen alle partijen VVD en PvdA gezichtsverlies lijden. Maar beter gezichtsverlies dan ...

  reageer
 • Jawel hoor

   

  Ligt wel aan deze kliek. Herrema staat bekend om zijn doorsluismethoden van gemeenschapsgeld. Hij maakt altijd overal een potje van zodat er reden is om onderzoek te doen. Toevallig krijgt altijd hetzelfde buro (van een vriendje) de onderzoeken en adviesaanvragen toegespeeld. In Amsterdam deed hij dat ook en wij zijn blij dat we van dit adviesbureau af zijn. Dit bureau huurt ook vak het adviesburo van dhr herrema zelf in bij dit soort gemeentelijke opdrachten. Belangenverstrengeling? Lijkt er veel op.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Hannes

   

  Dat het snel beter moet met de gemeentelijke organisatie is alleen maar te bereiken als men de zo strak geplande woonwijk op deze kwetsbare locatie van de tekentafel haalt!!. En men met een nieuwe bouwtekening verder gaat!. Om de Floriade voor een halfjaar met vraag en aanbod, en een goed samenwerkende organisatie met een mooi afgebouwd Kasteel zijn eind doel verder mag uitwerken!!. Daar is nog tijd genoeg voor om deze droom voor velen burgers waar te maken!. Met velen mogelijkheden wat er maar te bedenken valt! .. En dan zal het zo kwetsbare eiland gebied voor Almere veel financiële ellende bespaart kunnen blijven!!. " Dan is alleen al een afgebouwd KASTEEL met de naam het Floriadesltot velen miljoenenwaard!!"

  reageer
 • Hendrik Groen

   

  Ik kan in een deel van wat u zegt meegaan. Maar een droom voor vele burgers? Hoe komt u daarbij? Het is eerder een nachtmerrie, ook financieel gezien. Een afgebouwd kasteel, dat al jaren als een ruïne staat weg te rotten, is dat echt vele miljoenen waard? Dacht het niet. En voor wie dan? Wat er ook nog gaat veranderen in dit onzinnige plan, het zal alleen maar door het wanbeleid nog meer geld gaan kosten. Stoppen!!! De schade is al veel te ver opgelopen.

 • Hendrik Groen

   

  U legt het wel heel simpel uit. Dus de fouten op fouten en alle miskleunen de na dat ooit gegeven groene licht zijn gemaakt, het stiekeme achterkamertjesbeleid, de verstopte rapportages, de geheimzinnigheid, de financiële tekorten, de ondeskundigheid, de schandalige onderhandelingen met diverse ondernemers, enzovoorts, alle problemen die laten we zeggen al jarenlang gaande zijn en nog steeds voortduren, zijn niet aan de huidige bestuurders, wethouder en/of ambtenaren te wijten? Herrema e.c. hadden al heel lang moeten inzien dat dit plan voor Almere tot de onmogelijkheden behoort. Maar toch stug doorgaan met andermans centen, die van u en mij. Prestige, prestige, dat is het enige wat voor deze mensen telt.

  reageer
 • Jan

   

  VVD trek de stekker eruit. Dan krijgen jullie mijn stem en vele andere zullen volgen. PVV en SP stemmen gaat me te ver.

  reageer
 • Hendrik Groen

   

  Als de VVD dat inderdaad zou doen, hebben ze ook mijn stem.

 • Enna

   

  Het dreigende fiasco ligt niet aan de huidige wethouder of de ambtenaren.Het ligt aan die partijen en die raadsleden die destijds groen licht hebben gegeven aan dit absurde achterhaalde plan wat niet meer in deze tijd past.Een Floriade OK. Maar dan op altijd dezelfde locatie en met een professionele organisatie die kan terugvallen op expertise uit het verleden en moderne ontwikkelingen kan toepassen.Kijk nu alleen al naar de directe en indirecte kosten welke reeds gemaakt zijn. Maar ook naar de onrust welke dit heeft gegeven en gaat geven aan burgers, ondernemers, politiek en de ambtelijke organisatie. De meeste die destijds groen licht hebben gegeven zijn al vertrokken toch? Almere laat zien dat het kan, ook moeilijke maar eerlijke beslissingen nemen!

  reageer
 • Karel

   

  Tjong jong wat een negativiteit. Als het aan jullie ligt gebeurt er helemaal niets. Allemaal weer terug achter de PC en het volgende doel bestoken!! Vooral zelf niets doen en lekker negatief schrijven!! Zo helpen we de wereld vooruit! Briljant!!

  reageer
 • Hendrik Groen

   

  U betaalt straks waarschijnlijk graag mee aan het miljoenenverlies? En u woont waarschijnlijk niet in de buurt van de geplande Flopriade en zult geen last hebben van alle te verwachten overlast. U vindt het normaal dat er nu al een kaalslag groen wordt gehouden, voor een 'groen' bedoeld evenement? 'Vooral zelf niets doen'? Wat denkt u dan als burger op dit moment voor invloed te hebben? Bij de volgende stemronde zullen bepaalde partijen het gaan merken, maar dan is het misschien te laat.

 • .W.

   

  Het gemeentebestuur neemt volstrekt onverantwoordelijke risico's. En dat voor een land- en tuinbouwtentoonstelling waar bijna niemand interesse in heeft. Mag je dan als burger kritische kanttekeningen plaatsen? Of behoort u tot het politieke establishment dat vindt dat de burger alles maar moet slikken wat haar/hem wordt voorgeschoteld. Zelf gaan we natuurlijk ook iets doen, en dat is niet meer stemmen op de partijen die voor de Floriade zijn.

 • wijnschenk

   

  Heb briljant idee om floriade winst te laten maken voor de toekomst een uniek iets te houden voor Almere. Maar...... niemand luostert serieus!!!

  reageer
 • De ingenieur

   

  Gezien uw prestatie met geflopte bladen en mislukte LPF politiek zullen uw ideeën maar met een korreltje zout nemen.

 • Pzaal

   

  Wat dacht je ervan om er gewoon mee te stoppen??

  reageer
 • Ruud

   

  Stop onmiddellijk met die Floriade !!! De kosten zullen onbeheersbaar hoog worden ! De bomenkaalslag ( schandalig !! ) bij de A6 langs het Weerwater zijn simbolisch voor de Financiele kaalslag die ons te wachten staat !

  reageer
 • Flevoburger

   

  Echt bizar. We hebben het hier over een miljoenenproject op gemeentelijk niveau. En nog voordat de eerste schep de grond in is gegaan hebben we het hier al over externe negatieve rapporten over de organisatie zelf. Tjonge jonge.........

  reageer
 • Jeroen

   

  Tja weer zo een advies bureau. Ik vraag mij af hoeveel dat onderzoek heeft gekost

 • Hannes

   

  Die schep is een kettingzaag geworden met een duideleke negatieve zichtbare kaalslag. Wat totaal een overdreven scenario teweeg hebt gebracht. Alleen voor een woonwijk scenario.

 • Jeroen

   

  1 groot drama wordt die Floriade ! En tegen de tijd dat de puinhopen zichtbaar worden door de optrekkende rook zijn alle verantwoordelijke ambtenaren al weer vertrokken. Want bij de gemeente hoeft niemand verantwoording af te leggen. Zoveel is de burger nu wel duidelijk!!

  reageer
 • Wie wordt er beter van?Niet de armlastige burger.......

   

  Makkelijk de wachtdienstregeling kan uit de kast gehaald worden. En dan blijken de miljoenen ruimschoots over de balk gesmeten te worden.Dus de post onrendabel kan maar beter opgeschroefd worden. Een vernuftig spel van snobistische wethouders.

  reageer
 • Hendrik Groen

   

  Herrema zegt nu weer dat er een speciale commissie Floriade gaat komen. Die hadden ze namelijk nog niet en mede daardoor zijn de problemen vast ontstaan. Oh ja, en dat kost natuurlijk weer extra geld, die ze misschien uit andere potjes kunnen halen, al zullen er misschien ook mensen van intern worden aangetrokken. Ik sta perplex. Binnen de gemeente ontbrak het toch juist aan deskundigheid? Daarom worden toch steeds die dure bureaus ingehuurd? De waanzin wordt steeds groter. Almeerders, trek uw portemonnee maar vast. Er is een bekend gezegde: Hoogmoed komt voor de val.

  reageer
 • Erik Boshuijzen

   

  Begin van 'scratch' opnieuw met een onafhankelijk professionele projectorganisatie met aantoonbare ervaring, met 1 projectwethouder (ec.zaken). Start direct met promotiecampage om publiek draagvlak te vergroten. Onderzoek mogelijkheid symbiose met Witch World. Erik Boshuijzen met (Almeerse voorkeursstemmen gekozen lid Prov.Staten)

  reageer
 • Marc van Rooij

   

  Dat was er allemaal. vergeet combi met witch world, dat is een privaat verhaal. je moet anders maar eens een keer komen praten

 • Dirk2

   

  Alles voor de coalitie. Het druipt er vanaf. Treurig dat er niemand durft op te staan en met de vuist op tafel slaat. Dom, Dom, Dom: binnenkort wordt er afgerekend op deze farce! En dan....dan allemaal huilen en zeuren? Het wordt tijd dat de burger in opstand komt tegen deze politieke boeven! De lokale democratie lijkt zich te verlagen tot slechts nog zelfverrijking en positiemacht.

  reageer
 • Laat de heren tekenen dat als er verlies wordt geleden zij hoofdelijk aansprakelijk gesteld kunnen worden. Verwacht dan dat ze wel beter hub zaakjes op orde krijgen.

  reageer
 • Ed

   

  Het zoveelste fiasco in wording? Almere staat er weer gekleurd op. Erg jammer.

  reageer
 • Tyt

   

  Misschien moet Prof. Dr. Arnold Heertje weer eens zijn mening gevraagd worden. Die pakte Herrema en de bestuurders hard aan in de kwestie Noord/Zuid lijn. En pakte indertijd Jorritsma en Netelenbos ook goed aan. De man heeft altijd gelijk gekregen, met de Betuwelijn en de Noord/Zuidlijn. Had een ongezouten mening over incompetente bestuurders.

  reageer
 • Philip

   

  2017 wordt het jaar van de waarheid. Uit de hoek van de VVD klinkt dat toch wel erg lachwekkend.

  reageer
 • Flevolander

   

  En waarom grijpt de provincie niet in!! Daarmee even schuldig als het fout gaat.

  reageer
 • Gerard

   

  In de overige gemeenten zijn velen blij, dat Almere dit voor ons wil organiseren.

 • Henk

   

  Politiek gaat u schamen. Een verliesgevend project blijven steunen. Geen van de politieke partijen roept op tot stoppen. Dus allemaal mede verantwoordelijk voor het toekomstige verlies. Ik weet niet meer waar ik op zou moeten stemmen. Want geen van de partijen hebben het echt op met Almere.

  reageer
 • .W. en .VV.

   

  De raad moet doorpakken en een einde maken aan de Floriadedroom van de PvdA. Bespaar de Almeerse bevolking een zeker verlies van tientallen miljoenen euro's. Voor dit geld kunnen ontzettend veel nuttiger zaken worden gedaan, waar de Almeerse samenleving echt wat aan heeft.

  reageer
 • '^'^'

   

  Ten eerste Herrema maar weer eens op het matje reopen: waarom hij niet gaat staan voor het project dat hij in zijn portefeuille heeft. Niet bereikbaar voor commentaar is niet wat de Raad wil horen na zo'n vernietigend rapport over hem en zijn project.

  reageer
 • Tsja

   

  En weer een goed standpunt van de PVV.

  reageer
 • KC

   

  en de SP. De gemeente stevent af om een artikel 12 gemeente te worden.

 • Pimpernel

   

  Het worden dan ook de partij welke straks schoon schip gaat maken, helaas natuurlijk wel met de kosten welke de heren nu en voor de toekomst gemaakt hebben.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert