Gemeente gooit bouwgrond in de aanbieding

NOORDOOSTPOLDER • Ma 26 december 2016 | 13:18 • Maandag 26 december 2016 | 13:18
De gemeente Noordoostpolder is van plan de grondprijs van kavels in de Wellerwaard te verlagen met 27 procent. Voor de huidige grondprijs van 140 euro per vierkante meter wil niemand een kavel kopen. Als de gemeenteraad instemt met de verlaging betekent dit dat de gemeente door de korting 1,2 miljoen euro misloopt.

Lastig
De Wellerwaard is een recreatiegebied met ruimte voor landgoederen en grote woningen tussen Emmeloord en het Kuinderbos. De bedoeling is om er een luxe woonwijk van te maken.
Het originele plan Wellerwaard bevatte 165 woningen, maar dat aantal woningen werd al snel bijgesteld naar 23. En nog is het lastig om de bouwkavels van 1500 m2 te verkopen. 
Op dit moment zijn er slechts 2 gegadigden met een optie. Maar die hebben aangeven de grondprijs te hoogt te vinden.

Wel belangstelling voor landgoederen
De gemeente hoopt het verlies te beperken door de verkoop van landgoederen in het gebied. Twee gebieden zijn er al verkocht en er zijn nog twee belangstellenden voor een landgoed. Als die verkoop lukt, compenseert dat het verlies op de bouwkavels en moet de gemeente vijf ton afschrijven.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel