Vrouwen laten meer sporen achter bij verslepen lijk

BIDDINGHUIZEN • Do 29 december 2016 | 11:46 • Donderdag 29 december 2016 | 11:46
Vrouwen laten meer sporen achter op een lichaam als ze iemand om het leven brengen dan mannen. Dat blijkt uit onderzoek dat het Nederlands Forensisch Instituut heeft gedaan op het festival Lowlands in Biddinghuizen.

Grote groep
In een speciaal NFI Crime Lab werd Lowlandgangers gevraagd om diverse situaties na te bootsen. Zoals het vastpakken, verslepen en vastbinden van 'slachtoffers'. Lowlands was erg geschikt voor het onderzoek omdat in korte tijd een grote groep mensen mee kon doen aan de test.

Verschillen
Uit het onderzoek concluderen wetenschappers van het NFI nu dat mannen en vrouwen de dode slachtoffers doorgaans op dezelfde manier verslepen. Alleen laten vrouwen daarbij iets meer sporen achter dan mannen. Ook zijn er meer sporen als twee mensen een stoffelijk overschot verplaatsen dan wanneer één persoon dat doet.

Mogelijke verklaring voor het verschil tussen mannen en vrouwen is dat vrouwen gemiddeld over iets minder kracht beschikken. Daardoor moeten ze een lichaam wat vaker herpakken bij het verslepen, zegt het NFI.

EHBO
Het instituut ziet ook verschillen tussen EHBO-ers en niet-EHBO'ers. Mensen met een EHBO achtergrond pakken een lichaam anders vast omdat ze gericht zijn in het beschermen van het bovenlichaam.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel