Norovirus uitgebroken in revalidatiecentrum Flevoburen

ALMERE • Vr 30 december 2016 | 10:07 • Vrijdag 30 december 2016 | 10:07
Het zeer besmettelijke Norovirus is uitgebroken in revalidatiecentrum Flevoburen, dat is gevestigd in het Flevoziekenhuis in Almere. Dertien patiënten zijn besmet met het virus. Ook zijn er vijf medewerkers ziek, maar het is onduidelijk of zij getroffen zijn door het Norovirus of door de griep. 

Een woordvoerder van Zorggroep Almere zegt dat er strenge maatregelen zijn genomen. Er is een opnamestop ingevoerd op de getroffen etage en patiënten worden pas ontslagen als zeker is dat zij het virus niet bij zich dragen.

Hygiënemaatregelen
Ook heeft Zorggroep Almere extra hygiënemaatregelen genomen. Het Flevoziekenhuis controleert of deze goed worden nageleefd. Volgens de woordvoerder lijken de patiënten met het virus aan de beterende hand te zijn. Er is geen angst voor verdere verspreiding. 

Het Norovirus veroorzaakt een ontsteking in het maag-darmkanaal. Mensen die besmet raken met het virus hebben last van braken en diarree. Deze verschijnselen verdwijnen vaak na 1 tot 4 dagen. Het virus komt vaak voor na de feestdagen, omdat mensen met een verminderde weerstand dan veel bezoek krijgen. Het virus wordt overgedragen via bijvoorbeeld voedsel. In 2014 was er ook een uitbraak van het Norovirus in Flevoburen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel