Lelycentre maandag weer open; aantal winkels nog dicht

LELYSTAD • Zo 1 januari 2017 | 16:37 • Zondag 1 januari 2017 | 16:37
Winkelcentrum 't Lelycentre in Lelystad is maandag gewoon open gegaan voor het publiek. Dit na de hevige brand die op nieuwjaarsnacht de Marskramer volledig verwoestte.

Niet alle winkels open
Toch zullen verschillende winkels die vlakbij de Marskramer liggen hun deuren nog enige tijd noodgedwongen gesloten moeten houden. Ze hebben last van rook- en roetschade.

Lunchroom Harrels laat op Facebook weten komende week nog dicht te zijn. Ze denken pas op maandag 9 januari weer klanten te kunnen ontvangen.

Ook Brood en Banketbakkerij Prins gaat maandag niet open. Eigenaar Joost Prins laat weten dat zijn bakkerij vol met roetdeeltjes ligt. Alles in de bakkerij moet weggegooid of schoongemaakt worden. Volgens Prins ziet het er naar uit dat ook het assurantiekantoor en lingeriezaak Elle Vé voorlopig nog gesloten zijn. Supermarkt De Ekolander is wel gewoon open gegaan.

Bijeenkomst
In buurtcentrum Atolplaza is zondagmiddag een bijeenkomst geweest voor de getroffen ondernemers. Daarbij waren ook de hulpdiensten en burgemeester Ina Adema aanwezig.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel