CDA wil actie tegen dreiging schaliegasvergunning

FLEVOLAND • Di 3 januari 2017 | 23:24 • Dinsdag 3 januari 2017 | 23:24
Het CDA in Flevoland wil dat de provincie in actie komt om te voorkomen dat het Britse bedrijf Cuadrilla alsnog in de Noordoostpolder naar schaliegas mag boren.

De rechtbank in Rotterdam bepaalde onlangs dat minister Kamp van Economische Zaken een vergunning voor het boren naar schaliegas in Flevoland in 2015 niet zomaar had mogen weigeren. Die weigering was voor Cuadrilla reden om naar de rechter te stappen. De rechter heeft nu bepaald dat er nieuw onderzoek naar de vergunning moet worden gedaan. De minister heeft hiervoor zes weken de tijd gekregen.

Het CDA wil weten of de provincie sinds de uitspraak begin december al contact met de minister heeft gehad en hoe Kamp wil voorkomen dat hij Cuadrilla alsnog een vergunning moet geven. Ook wil het CDA iedereen wakker schudden. Volgens fractievoorzitter Chris Schotman denken veel mensen dat boringen naar schaliegas tot 2020 van de baan zijn. 

Volgens het CDA loopt Flevoland voorop met duurzame energie en moeten er daarom geen onveilige schaliegasboringen binnen de provinciegrenzen worden gedaan.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel