2016 topjaar voor makelaars

FLEVOLAND
2016 was een topjaar voor de Flevolandse makelaars. Niet eerder sinds het einde van de crisis zijn er zoveel huizen verkocht. Dat blijkt uit een rondgang langs de makelaars in de provincie. 

Vooral in Almere gaat het vastgoed als warme broodjes over de toonbank. Volgens makelaarskantoor Hoekstra en van Eck steeg het aantal transacties met 47 procent ten opzichte van 2015. De kopers komen vooral uit het westen. Rond 85 procent van de verkochte woningen ging naar klanten uit Amsterdam. 

Ook in Lelystad, Zeewolde, Dronten en Urk loopt de verkoop van huizen boven verwachting. De toename van de verkoop ligt tussen de 20 en de 35 procent. De vraag is onder meer gestegen door de lage hypotheekrente. Het toegenomen vertrouwen in de economie zorgt er mede voor dat mensen weer een huis durven te kopen.

reacties (9)

 • flevowatcher

   

  Als makelaar zijnde, 'dein ik nog niet mee op de golven', maar dat komt vast omdat ik commercieel vastgoed taxeer, en daar is het huilen van ellende: De grote jongens/investeerders laten liever iets 5 jaar leeg staan en verpauperen dan met een kleine investering nieuwe zaken binnenhalen: de bonus is allang binnen! Maar ook de gewone huizenmarkt in Lelystad is nog lang niet op peil qua verkoopprijzen en werkelijke waarde: er wordt meer verkocht, maar vooral tegen een te lage waarde, vanwege het feit dat het onroerend goed al 4 jaar te koop staat.. De koper heeft het voor het uitkiezen, de verkoper krijgt het voor de kiezen, zoiets. Daar profiteren de Lelystadse/Flevolandse makelaars van: het zijn vooral makelaars met een bulkportefeuile van slecht verkoopbare woningen, kijk even op funda/ Lelystad: wat er verkocht wordt is nieuwbouw in Warande, vrijwel nieuw in 'over het spoor' (Lelystad west'), en woningen die op de veiling belanden, al dan niet verplicht. Ik woon zelf in Lelystad, in een oudere wijk, en daar moet nog veel gebeuren wil met de verkoopprijs evenaren aan de koopprijs destijds, investeringen in acht genomen... Ik deel het optimisme over reële verkoopprijs versus grotere markt niet!

  reageer
 • Barbara

   

  Nou Bas stuur ze even door naar de Landstrekenwijk....Verkoop aldaar doet nog niet mee..

  reageer
 • André

   

  Niks van te merken mijn vriendin haar huis staat te koop op Bastion 115 in Lelystad met gehele inboedel voor spotprijs maar lui willen alleen huren lijkt het wel.

  reageer
 • Pimpernel

   

  Bekend fenomeen de burger deint mee op de golfen van het leven, zodra de verpaupering met daarbij horende criminaliteit zich begint de manifesteren verkast deze naar de nieuwere wijken zoals overal in de wereld. Dus zal er momenteel veel beweging zijn, makelaars kraaien kunstmatig victorie deze zullen niet voor elkaar onder doen en zullen hun grootgeld toko niet verloochenen, makkelijk incasseren in driedelig pak is immers een moordend populair onder deze predators.

  reageer
 • Weer zo een!!

   

  Golfen doe je op een golfbaan. Meedeinen doe je op golven van de zee!!!

 • Leny

   

  Helemaal mee eens.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • An

   

  Mijn zoon heeft een huis gekocht in Almere buiten ,Augustus 2016 en daar kan hij nu al weer winst meemaken. Huizen prijzen stijgen en met een erg lage rente gekocht . De vraag naar huizen is niet aan te slepen in Almere .

  reageer
 • Kans

   

  Gelijk verkopen dan! Kan hij weg uit die stad en krijgen zijn eventuele kinderen geen kansloze jeugd.

 • Kees

   

  Het kan in Almere!

  reageer
 • Bas

   

  Geheimpje...lelystad is zeer in trek met mooie huizen en zeer aantrekkelijke huizenprijzen.

  reageer
 • Jos

   

  Niet verder vertellen. Almere is een succes!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert