Sportschool mag nog twee jaar open blijven

ZEEWOLDE
Sportschool Alex Athletics Fight Academy in Zeewolde mag van de gemeente twee jaar langer aan de Marsweg blijven. De sportschool moet daar eigenlijk weg omdat hij niet in het bestemmingsplan past, maar de gemeente wil daar tijdelijk van afwijken.

De sportschool is het aanbod van de gemeente nog aan het bestuderen. Voor 20 januari moet een verzoek worden ingediend voor een tijdelijke afwijking van het bestemmingsplan.  

Sportschool mag niet op bedrijventerrein
Het pand staat op bedrijventerrein Planetenveld. Dat is bestemd voor lichte bedrijven en maatschappelijke voorzieningen. De sportschool hoort daar volgens de gemeente Zeewolde eigenlijk niet thuis. Ook zouden er te weinig parkeerplaatsen zijn. 

In december bood de gemeente excuses aan sportschooleigenaar Alex van Suffelen aan omdat hij via Omroep Flevoland moest horen dat hij zijn zaak zou moeten verplaatsen. 

reacties (4)

 • Winnie prins

   

  Er zitten op dat zelfde stuk nog 2 sportscholen die mogen wel gewoon blijven? Echt onbegrijpelijk

  reageer
 • Jay

   

  Als dit soort bedrijven niet op het Planetenveld thuishoort, waarom zit er op de Marsweg dan al 15 jaar een sportschool/fitnesscentrum????

  reageer
 • Rob

   

  Gemeente Zeewolde, er mag zoveel niet zo ook het Gemeentehuis wat verbouwd wordt. Met z'n verwarming en koeltorens op het dak zodat het nu wel op een industrieterrein lijkt. Volgens mij stond dat ook niet op de originele tekening die aan het publiek gepresenteerd was toentertijd. Omwonenden storen zich daar veel meer aan dan een sportschooltje op een industrieterrein!!

  reageer
 • Tgf

   

  Dat heeft de sportschoolhouder dan toch wel te danken aan de publiciteit die Omroep Flevoland hieraan heeft gegeven. Pas nadat misstanden in de media aan de kaak worden gesteld , gaan starre bestuurders ineens wel overstag. Een echte oplossing Is het trouwens ook niet, de gemeente gokt er waarschijnlijk op dat iedereen het over 2 jaar Is vergeten.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert