Reizigers getroffen door 300 treinstoringen

FLEVOLAND
Treinreizigers in Flevoland zijn vorig jaar bijna driehonderd keer gedupeerd geraakt door een treinstoring. Koploper was station Almere Centrum met 63 storingen. Het treinverkeer rond station Dronten werd het minste gehinderd door storingen in 2016, met elf keer. 

Van een storing is sprake als de trein onverwacht niet volgens dienstregeling kan rijden, bijvoorbeeld door een aanrijding of een wisselstoring. Wijzigingen door geplande werkzaamheden worden niet meegerekend. 

De storingen op de stations in Flevoland duurden gemiddeld twee uur. Dat scheelt aanzienlijk met het gemiddelde oponthoud van een jaar eerder. Toen duurde een treinstoring in Flevoland gemiddeld drie uur en zestien minuten. 

De cijfers zijn bijgehouden door rijdendetreinen.nl. Klik op de onderstaande kaart op een station voor een overzicht van het aantal storingen en de storingsduur. 


 

reacties (2)

 • De Vries

   

  Ik denk dat we sinds december met die neiuwe dienstregeling al bijna op meer zitten. Vrijwel dagelijks vallen er treinen uit en zijn er heel veel te laat. Staat er ergens een trein stuk, dan rijden er gelijk een hoop treinen niet meer.

  reageer
 • Pzaal

   

  Volgens mij staat de teller nu al ruim op 20+ in Almere

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert