'Trek Intercity's door naar Dronten en Noord-Nederland'

DRONTEN • Wo 11 januari 2017 | 12:51 • Woensdag 11 januari 2017 | 12:51
Als het aan de Drentse gemeente Hoogeveen ligt, stopt er voortaan ook in Dronten een Intercity. De gemeente heeft twee adviesbureaus onderzoek laten doen om de treinverbinding tussen de Randstad en Noord-Nederland te verbeteren. 

Hoogeveen kende tot eind 2012 eenmaal per uur een rechtstreekse Intercityverbinding met Amersfoort en Amsterdam. In de gewijzigde dienstregeling verviel die. Nu is er een stoptreinverbinding met Zwolle. Daar moeten reizigers dan overstappen. Hoogeveen zet zich ervoor in om dit te wijzigen. 

In het onderzoek is een aantal scenario's onderzocht. Daaruit is een voorstel gekomen om Intercity's door te trekken van Lelystad tot Zwolle en Groningen. Tussenstations als Hoogeveen, Kampen Zuid en Dronten worden dan ook aangedaan. 

"De NS kan binnen de bestaande infrastructuur reizigers beter bedienen. Wij vinden dat dit dus ook moet. Een betere bereikbaarheid voor zowel de grote als de kleinere stations is haalbaar en biedt de reiziger een volwaardig en aantrekkelijk alternatief voor de auto. We gaan hierover, samen met collega-gemeenten, met NS in gesprek", zegt de Hoogeveense wethouder Jan Steenbergen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel