Beste restafval-idee krijgt geldprijs

ALMERE
Bedrijven met een goed idee om van restafval nieuwe producten te maken kunnen zich vanaf woensdag melden bij de gemeente Almere. De competitie Upcycle City is van start gegaan. De gemeente wil af van afval dat niet recyclebaar is zoals beton, asfalt en straatmeubilair en is bereid mee te betalen als er een goed plan is.  

Almere maakt daar de komende drie jaar drie miljoen euro voor vrij. Een onafhankelijke jury beoordeelt de plannen. Het geld komt uit het Fonds Verstedelijking Almere waar de gemeente, de provincie en het Rijk aan hebben bijgedragen. 

De gemeente heeft de wedstrijd bedacht omdat Almere in 2020 graag een afvalvrije stad wil zijn. Daarnaast hoopt de gemeente ook meer werkgelegenheid in Almere te creëren omdat bedrijven die hun plan willen realiseren dat in Almere moeten doen. 

Tassen van festivalbanners
In Almere wordt op kleinere schaal al van afgedankte spullen nieuwe producten gemaakt. Zo worden in het atelier van Mia Stik in Almere Haven tassen en kleren gemaakt van onder andere festivalbanners. Dat de gemeente subsidie vrijmaakt om van nutteloos afval iets nieuws te maken vindt zij een goed idee. Het is volgens haar moeilijk om als zelfstandig ondernemer zonder subsidie een succes van zo'n onderneming te maken. 


 

reacties (4)

 • Van Haven

   

  Mooi initiatief: restafval is een probleem, recyclen moet zoveel mogelijk gebeuren. Als er ook nog een kleine ondernemer op deze manier bekendheid krijgt is het een win-winsituatie.

  reageer
 • frits

   

  en maar geld over de balk blijven smijten hier wat een zooitje is het toch hier in almere .

  reageer
 • Uhhhh

   

  Dat wordt al gedaan hoor.

  reageer
 • koosje

   

  en weer 3 miljoen naar de floriade...

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert