Zoekgeraakte auto gevonden in parkeergarage

ALMERE
De zoekgeraakte auto van een oudere vrouw uit Almere is weer terecht. De politie laat weten dat de auto in een parkeergarage in het centrum is gevonden. 

De Almeerse was vergeten waar ze de auto had geparkeerd en kon hem niet meer vinden. Ze kon zich alleen nog herinneren dat ze hem in de buurt van het centrum had neergezet. 

Ze stapte naar de politie en die riep via Facebook mensen op om te helpen zoeken. Uiteindelijk is de auto tijdens een surveillance gevonden. 

 

reacties (18)

 • Je maakte een typfoutje bij "17".

  reageer
 • .\/\/.

   

  Voor ouderen is zelfstandigheid erg belangrijk, en als je niet in de stad woont is er geen of weinig openbaar vervoer. Een auto is dan wel erg belangrijk.

  reageer
 • Eddie

   

  Wat een onzin. Alsof het hebben van een auto een levensbehoefte is. Onzin, doe het prima zonder. Een aow en een auto, knap. Een die keuring, verplichten vanaf 65.

  reageer
 • Bobby

   

  Heeft niets met leeftijd te maken denk ik. Ben meer dan eens vergeten of ik de auto op straat of in een van de parkeergarages geparkeerd had. Het was in de tijd dat je overal nog gratis kon parkeren. Het kwam ook doordat je op zoveel verschillende manieren naar het centrum kunt rijden. Als je ergens een plekje zag dan ging je er staan en soms wist je na een paar uur niet meer waar dat geweest was. Als je iedere keer op dezelfde plek gaat staan heb je daar natuurlijk geen last van.

  reageer
 • Flevoburger

   

  Misschien een leuk radiospel? Raad waar die staat. Wie heeft uiteindelijk de auto gewonnen?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Ed

   

  Voor een ieder komt het moment dat het verstandig is om te stoppen met autorijden. Vaak ziet de omgeving eerder dat dit moment is gekomen dan de persoon zelf. En dan is er ook nog de categorie veelal jonge bestuurders die er misschien beter niet aan hadden kunnen beginnen, gezien de idiote capriolen die ze uithalen.

  reageer
 • Drontense

   

  Dat geldt niet alleen voor automobilisten maar ook voor fietsers. Daarbij aan de verkeerde kant fietsen. Ook door rood rijden, geen voorrang geven bij een zebrapad, waar zijn de normen en waarden tegenwoordig

  reageer
 • John

   

  Natuurlijk kan de politie om deze reden het rijbewijs niet invorderen. De familie van deze mevrouw mag echter wel even in overleg gaan over de vraag of zelf rijden nog wel verantwoord is - dit soort 'verstrooidheid' onderweg kan voor rare situaties zorgen (langzaam rijden, plots afslaan, de weg niet meer weten en in paniek raken...). Ik zie het toch echt bij ouders, schoonouders en vrienden daarvan: rijden gaat echt niet meer zo makkelijk als vroeger en voorzichtigheid doet niet alle extra risico's verdwijnen.

  reageer
 • Faerie

   

  Die vraag is al heel snel op FB beantwoord door de politie. De politie ziet geen reden het rijbewijs in te vorderen. En Steven, misschien had ze het kaartje in de auto laten liggen? Fijn dat ie weer terecht is, vond het zo sneu..

  reageer
 • Emma

   

  Mee eens dat het drukke verkeer geen speeltuin is, vertel dat al die 50--, die te hard rijden, fout invoegen, bellen achter het stuur etc etc. Ik ben voor een 5-jaarlijks herexamen.

  reageer
 • Tuuk

   

  Totdat je zelf deze leeftijd bereikt hebt zeker? Of wil je dan ook ieder jaar uitgebreid gekeurd worden en je scheel betalen aan de rekening van de keuringsarts? Deze artsen werken niet gratis en zijn niet je eigen huisarts en er is geen vergoeding vanuit je zorgverzekering. Als je dan van een AOW-tje en klein pensioen ook nog eens elk jaar een keuring moet betalen, geloof niet dat jij dat wil!

  reageer
 • Wat denkt u dan van jongeren die als gekken over de weg scheuren, contenu met de mobiele telefoon spelen, dat zie ik vrijwel niet bij ouderen. Kijk eens rond en zie van de 10 bestuurders er 6 met de telefoon spelen, en dat zijn vrijwel nooit ouderen...

  reageer
 • .\/\/.

   

  "Zo zouden alle automobilisten boven de 75 jaarlijks gekeurd moeten worden en niet alleen op zicht en gehoor maar op letterlijk alles om een goede automobilist te zijn." - als we het statistisch en getalsmatig bekijken zou het effectiever zijn om alle leaserijders met een stationwagen jaarlijks aan een psychologische test te onderwerpen. Die veroorzaken namelijk veel meer ongelukken. Overigens is mijn moeder over de tachtig en rijdt zij sinds 1958 schadevrij.

  reageer
 • Piet

   

  En ze dacht dat ze hem buiten op straat had geparkeerd? OK, ik geef onmiddellijk toe dat de open ruimte in Almere veel weg heeft van de binnenkant van een parkeergarage, maar dat is juist een reden om extra op te letten.

  reageer
 • Rob

   

  Erg jammer voor deze oude dame maar het drukke verkeer van vandaag de dag is allang geen speeltuin meer. Deze dame kan maar beter haar rijbewijs inleveren bij de politie voordat ze straks tijdens het rijden ergere dingen vergeet en onschuldige medeweggebruiker de vernieling inrijdt. Zo zouden alle automobilisten boven de 75 jaarlijks gekeurd moeten worden en niet alleen op zicht en gehoor maar op letterlijk alles om een goede automobilist te zijn. Onze wetgever schiet hier echter ernstig tekort.

  reageer
 • Steven Stedenwijker

   

  En had ze dan geen kaartje bewaard?

  reageer
 • mam

   

  Met alle respect voor onze oudere weggebruikers. Maar is het wel verstandig dat deze dame nog auto rijdt? Kan mij er iets bij voorstellen dat je niet meer weet in welke garage je de auto geparkeerd hebt maar begrijp uit het verslag dat zij dit ook niet meer wist. Straks vergeet ze het rempedaal te vinden.

  reageer
 • Jeroen

   

  Ik ben blij voor die mevrouw, maar als ze zoiets vergeet is het dan niet handig om eens na te denken over een keuring of ze nog wel in staat is om auto te rijden ?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert