Gestolen bier bij brouwerij 'opgedronken'

NAGELE
Justitie eist tegen een man uit Nagele 200 uur werkstraf en 4 weken voorwaardelijke celstraf voor inbraken en brandstichting. Hij wordt onder meer verdacht van twee inbraken bij de bierbrouwerij in het dorp waar hij vaak over de vloer kwam. 

De inbraken vonden in 2014 plaats bij de Kasparus Bierbrouwerij in Nagele. De tassen speciaalbier en sterke drank zouden vervolgens door de man en een medeverdachte uit Warnsveld zijn opgedronken. Ook zou het duo verantwoordelijk zijn voor het uitbranden van een auto op de Klaverhof in Nagele. Ze zouden ruzie hebben gehad met de eigenaar van het voertuig. Volgens de verdachte uit Nagele was zijn vriend daar verantwoordelijk voor. Hij zat thuis op de bank te drinken. 

Bekentenis weer gewijzigd
Eerder bekende hij de inbraken, maar op de zitting kwam hij met nieuwe verklaringen. Hij had de schuld op zich genomen. Die afspraak had hij in de cel met zijn vriend gemaakt, zei hij woensdag. Wel bekende hij schoorvoetend bij de bierbrouwerij binnen te zijn geweest. 

De officier van justitie hecht meer waarde aan de verklaringen die de verdachte eerder bij de politie had afgelegd. Tegen de Warnsvelder werd 3 maanden celstraf, waarvan 1 maand voorwaardelijk, geëist. Dit is mede omdat de man een omvangrijke strafblad heeft. De rechter doet op 25 januari uitspraak.

reacties (2)

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert