PvdA-GroenLinks: 'Sluit Hotel Noordoostpolder'

BANT • Do 12 januari 2017 | 20:40 • Donderdag 12 januari 2017 | 20:40
Hotel Noordoostpolder in Bant moet worden gesloten. Dat vindt de gemeenteraadsfractie van de PvdA-GroenLinks. De fractie vindt dat omwonenden niet langer aan het lijntje gehouden mogen worden door de gemeente. Buurtbewoners zijn van mening dat Hotel Noordoostpolder vooral wordt gebruikt om arbeidsmigranten voor lange tijd onder te brengen. Dat is volgens hen in strijd met het bestemmingsplan. De gemeente en de uitbater, uitzendbureau Martho Flexwerk, zeggen dat hotel Noordoostpolder een gewoon hotel is en geen 'Polenhotel'.

Gemeente aan zet
De procedure van de omwonenden tegen de gemeente sleept nu al meer dan een jaar. Ook de rechtbank heeft sterke aanwijzingen dat Hotel Noordoostpolder in Bant geen regulier hotel is, maar als 'Polenhotel' langdurig onderdak biedt aan arbeidsmigranten. Daarmee lijkt het in strijd met het bestemmingsplan te handelen, zo staat in een uitspraak. Toch hoeft het hotel van de rechter niet dicht. De gemeente is nu aan zet. Die moet binnen drie maanden een besluit nemen over de bezwaren van de omwonenden. Tegen dat besluit kunnen de omwonenden dan weer in beroep gaan.

Handhaven
D66 in Noordoostpolder laat weten dat ze het college om opheldering gaat vragen. Volgens de partij is er te lichtzinnig omgegaan met signalen en bezwaren van omwonenden en moeten de regels nu 'streng en zonder mededogen' worden gehandhaafd.

Andere partijen in Noordoostpolder hebben aangegeven zich in de kwestie te willen verdiepen. Wat hun standpunt is, wordt pas volgende week bekend. Hoewel de gemeente dus drie maanden de tijd heeft om te bepalen wat er met het hotel moet gebeuren, vindt PvdA-GroenLinks dat die beslissing sneller moet worden genomen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel