Nieuw Land Erfgoedcentrum zoekt foto's van na 1975

FLEVOLAND • Ma 16 januari 2017 | 18:59 • Maandag 16 januari 2017 | 18:59
Verschillende mensen hebben na een oproep van archivaris Karel Engbers van het Nieuw Land Erfgoedcentrum in Lelystad foto's gedoneerd. Engbers wil met privéfoto's van inwoners van Flevoland een gat in het archief aanvullen.

Weinig foto's van na 1975
Overheidsmedewerkers hebben in de periode van inpoldering tot 1975 veel foto's gemaakt. Van de periode daarna zijn er weinig foto's in het archief terecht gekomen. Dat wil Engbers nu veranderen door zijn oproep aan de inwoners van Flevoland.

Vooral foto's van alledaagse gebeurtenissen gezocht
"Ik zoek vooral foto's van het alledaagse. Een sinterklaasintocht in Nagele, de aanleg van een weg in Lelystad of een brand in een school." De foto's zijn volgens de archivaris belangrijk voor het nageslacht. Ook wil hij op termijn een aantal foto's in een tentoonstelling verwerken.

Het auteursrecht blijft bij de makers van de foto's. "Daarom is het belangrijk dat we van de ingestuurde foto's weten wie ze heeft gemaakt en waar en, wanneer de foto is genomen", aldus Engbers.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel