Minister in beroep tegen schaliegas-oordeel

NOORDOOSTPOLDER
Minister Henk Kamp van Economische Zaken gaat in beroep tegen het oordeel van de rechter dat hij de vergunning voor proefboringen naar schaliegas niet zomaar mocht weigeren. 

Het Britse bedrijf Cuadrilla spande de zaak aan. Het wil onder meer in de Noordoostpolder proefboren naar schaliegas. Cuadrilla had daarvoor een vergunning, maar die moest verlengd worden. De minister weigerde dat.

Maatschappelijke onrust
Volgens de rechter was er geen goede reden om verlenging van de vergunning van het Britse bedrijf te weigeren. Kamp wilde geen verlenging vanwege de maatschappelijke discussie en de onrust over de winning van schaliegas.

Schaliegas is omstreden omdat de winning schade aan het milieu en de bodem kan veroorzaken. Het kabinet heeft besloten de komende jaren geen commerciële boringen naar schaliegas toe te staan.
 

reacties (3)

 • Gas

   

  Och misschien konden we er een slaatje uit slaan. Idd we willen ook geen windmolens in onze achtertuin en de energie moet ergens vandaan komen. Hoop paniek en bangmakerij om niks toen. Maar het heeft gewerkt. De politiek ziet er vanaf voorlopig. Van mij had het gemogen. Beter dan die afzichtelijke molens langs de polderdijk met al die stomme rode lampen steeds. Lijkt wel n soort gevangenis nu de nop

  reageer
 • al-meer

   

  aangezien wij allen gas en stroom willen hebben maar tegen de horizon vervuilende, en subsidie slurpende windmolens zijn, zowel op zee als op het land, en wij alle eventuele tekorten willen opvangen met zonne enrgie. dan is er maar 1 mogelijkheid zoveel en zo diep mogelijk boren naar schalie gas. stoom is van levens belang, voor de gehele wereld

  reageer
 • Ed

   

  Goed dat die vergunning niet is verlengd. We zijn geen wingewest van Groot-Brittannië!

  reageer
 • Jake

   

  Heeft er niets mee te maken, er is geen Nederlands bedrijf die deze proefboringen zou kunnen doen... Maar liever geen proefboringen in onze polder.

 • kees d.

   

  Na de Brexit al helemaal niet meer.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert