Meer laptops voor kinderen minimagezinnen

ALMERE • Ma 23 januari 2017 | 9:14 • Maandag 23 januari 2017 | 9:14
Voor kinderen uit Almeerse minimagezinnen komt een laptop, die nodig is voor school, dichterbij. Ze kunnen in het bezit komen van het dure apparaat via het Fonds Bijzondere Noden Almere

Dat fonds ondertekent maandagmiddag een contract met BCC voor levering van laptops met korting. De winkelketen heeft ook elders in het land dergelijke contracten getekend met vergelijkbare fondsen.

Het Fonds verleent eenmalig hulp aan inwoners van Almere die in een financiële noodsituatie zitten. Bijdragen zijn mogelijk voor onder meer kleding, huishoudelijke apparatuur en fietsen. Laptops voor scholieren vormen het grootste deel van de 'omzet' van het fonds, zegt secretaris Jeltje Vliegenthart.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel

reacties (8)

 • Klaas

    Ma 23 januari 2017 Maandag 23 januari 2017

  Toch raar.. hard werkende mensen moeten 40% of 56% van hun zuurverdiende geld inleveren (onder het mom van belasting) en nog is er blijkbaar armoede in Nederland. Iets klopt er niet. De politiek misschien die al dat geld aan verkeerde dingen uitgeeft ipv aan armoedebestreiding?

  reageer
 • pieter

    Ma 23 januari 2017 Maandag 23 januari 2017

  Kindertoeslag aan de school overmaken, leermiddelen, schooluniform en evt. dagje uit door de school laten financieren, hoeft geen kind zich meer achtergesteld te voelen.

  reageer
 • s

    Ma 23 januari 2017 Maandag 23 januari 2017

  We moeten af van al dat rondpompen van geld via subsidies, toeslagen,budgetten etc etc. (scheelt duizenden ambtenaren,minder fraude etc). Daarvoor in de plaats een normaal inkomen voor iedereen, waar men van zou moeten kunnen rondkomen. Dus iedere Nederlander een basisinkomen. Nu zijn er 100 en meer potjes, subsidies etc waar velen de ballen van snappen, maar de ambtenarij ze mooi in stand houd. En wil je iets dan werkt de ambtelijke molen zo langzaam dat de persoon soms reeds is overleden..

  reageer
 • HM

    Ma 23 januari 2017 Maandag 23 januari 2017

  Met een basisinkomen voor iedereen gaat een deel van de werklozen echt niet meer werken. Hooguit zwart bijklussen. Het zou beter zijn als al die toeslagen inderdaad konden vervallen of rechtstreeks worden betaald. Dus niet zorgtoeslag aan mensen overmaken, maar rechtstreeks aan verzekering etc. Dan is er minder kans dat de toeslagen opgaan aan zaken waar ze niet voor bedoeld zijn.

 • Joost

    Ma 23 januari 2017 Maandag 23 januari 2017

  Ik heb dit niet nodig gelukkig maar vind het fijn voor deze kinderen.

  reageer
 • HM

    Ma 23 januari 2017 Maandag 23 januari 2017

  En de gezinnen van hardwerkende ouders met een laag inkomen krijgen weer niets. Als je hard werkt maar niet al te veel verdient, val je altijd buiten de boot. Werken loont steeds minder. Als er maar heel duidelijke afspraken zijn over de laptops. Vroeger (jaar of vijftien/twintig gelden) was er ooit eens een vergelijkbaar project in Amsterdam. Daar krijgen de arme gezinnen gratis een complete pc. Twee maanden later was het grootste deel van die pc's doorverkocht en het geld op. Dit zijn altijd van de (op zich goedbedoelde) projecten die helemaal fout uit kunnen pakken. In elke bibliotheek staan computers met internet die gratis gebruikt kunnen worden door kinderen die huiswerk moeten maken.

  reageer
 • Anoniem

    Ma 23 januari 2017 Maandag 23 januari 2017

  Zo heb ik naast een 20 uurs baantje aanvullende bijstand gehad. Als stimulering omdat ik werk had, kwam ik hiermee op 100 gulden toen nog, boven bijstand. Maar helaas, toen de kinderen naar de middelbare school gingen en er een computer nodig was had ik geen recht. Ik moest maar sparen daarvoor of de kinderen moesten maar naar de bibliotheek om huiswerk te maken. De buurvrouw die alleen maar bijstand had en een kind van dezelfde leeftijd kreeg een mooie nieuwe computer thuisbezorgd. Maar het zijn niet alleen de computers/laptops of tablets, hetzelfde geldt voor fietsen. Las laatst iets over een advies dat ingediend was om aan de kinderen uit bijstandsgezinnen die naar het middelbaar onderwijs gingen, opgeknapte tweedehandse fietsen te geven ipv de nieuwe die ze nu kregen. De reden die gegeven was was bezuinigingen en dat kinderen uit werkende gezinnen ook vaak een tweedehandse kregen. Kan me herinneren dat de meeste reacties daar niet positief tegenover stonden.

 • Joost

    Ma 23 januari 2017 Maandag 23 januari 2017

  Onzin. Als je hard werkt maar toch (door lage of geen opleiding ofzo) niet genoeg verdiend dan geldt dit ook voor jou). Mooi dat kinderen hiermee worden geholpen, die kunnen er natuurlijk ook niets aan doen.

 • laat alle reacties zien
 • Tuuk

    Ma 23 januari 2017 Maandag 23 januari 2017

  En mijn kinderen dan? Nee, als je werkt en geen toeslagen krijgt en overal de volle mep moet betalen dan krijg je niets als kind. Mijn man werkt zich 3 slagen in de rondte wij vallen overal buiten en hebben ook geen geld om een laptop voor onze kinderen te kopen! In Nederland word je gestraft als je werkt en beloond als je thuis zit! Beetje omgekeerde wereld!!!

  reageer
 • koos

    Ma 23 januari 2017 Maandag 23 januari 2017

  Aangezien je reageert op het bericht hebben jullie al een PC en komen je kinderen niet veel te kort. Je zegt dat je man hard werkt, mooi. Jij niet dan? Dat is jouw keus, een kind moet nooit de dupe zijn van de omstandigheden waarin hij opgroeit.

 • Pimpernel

    Ma 23 januari 2017 Maandag 23 januari 2017

  Ik vind het ook bah maar ook walgelijk dat dit in ons land zo een rijk land (volgens politici )zover kon komen, maar ben vol goede moed dat dit net als in de VS na de verkiezingen gaat veranderen.

  reageer
 • Ed

    Ma 23 januari 2017 Maandag 23 januari 2017

  Ja, er zit een andere president in het witte huis. Wat er verder exact gaat veranderen en of de hooggespannen verwachtingen van de Trump-stemmers zullen worden waargemaakt, zal de tijd leren. U heeft in ieder geval een verbazingwekkend, blind vertrouwen dat het helemaal goed gaat komen.

 • Barbara

    Ma 23 januari 2017 Maandag 23 januari 2017

  Voor kinderen uit arme gezinnen wordt voortaan elk jaar 100 miljoen euro extra uitgetrokken. Het geld gaat niet naar de ouders, maar komt direct bij de kinderen terecht in de vorm van bijvoorbeeld zwemlessen, voetbalschoenen, een schoolreisje of een fiets. Zo kunnen ze vaker met anderen meedoen. En dat alles is verzonnen door dat vreselijke mens Jetta Kleinsma. Verhoog het minimum inkomen dan maak je die lui niet zo afhankelijk van anderen. Het lijkt me afschuwelijk om voor je koters aan te moeten kloppen voor van alles en nog wat. Laat staan wat die kinderen moeten doorstaan. Bah arm-rijk je kan er zo langzamerhand boeken vol over schrijven. Voor de goede orde...In 2015 leefden al ruim 400.000 kinderen in een huishouden met een laag inkomen.

  reageer
 • Dirk2

    Ma 23 januari 2017 Maandag 23 januari 2017

  Wellicht gaat het hier ook om mensen zonder werk en inkomen? Aangewezen op de bijstand? Ook dat hebben we te danken aan het linkse populisme! De wet Werk en Zekerheid of de wet DBA bijvoorbeeld. Niks crisis, gewoon beroerd beleid waarmee heel veel meer mensen in de problemen zijn gekomen en zullen komen! En de kinderen zijn hiervan het slachtoffer! Schandalig dat dit kan in Nederland...

 • almere

    Ma 23 januari 2017 Maandag 23 januari 2017

  dan weet je op welke partij je 15 maart niet moet gaan stemmen ,

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert