'Stoppen met Floriade is geen optie'

ALMERE • Di 24 januari 2017 | 20:30 • Dinsdag 24 januari 2017 | 20:30
Als Almere nu zou stoppen met de organisatie van de Floriade, zou dat de stad vele miljoenen kosten. Om te beginnen zou de gemeente drie miljoen euro moeten betalen aan de Nederlandse Tuinbouw Raad, op basis van afspraken uit de samenwerkingsovereenkomst. Daarnaast zouden andere betrokken organisaties en bedrijven schadeloos moeten worden gesteld, wat ook in de miljoenen zal gaan lopen. "Stoppen met de Floriade is dus geen optie".

Dat schrijven burgemeester en wethouders in antwoord op vragen van de SP en AP/OPA. Die partijen hadden het college gevraagd wat het zou kosten als Almere alsnog zou afzien van het organiseren van de wereldtuinbouwtentoonstelling in 2022.

2000 arbeidsjaren
Naast de genoemde kosten zou Almere volgens het college zo'n 150 miljoen aan bestedingen mislopen en 2000 arbeidsjaren aan werkgelegenheid. Ook zou de stad imagoschade lijden, die volgens het college van B en W niet in geld is uit te drukken.  
 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel