Gemeente opent stembureau op Marker Wadden

LELYSTAD • Wo 25 januari 2017 | 17:39 • Woensdag 25 januari 2017 | 17:39
De gemeente Lelystad opent op 15 maart een stembureau op de Marker Wadden. Daar kunnen de 50 mensen die op de eilanden aan het werk zijn hun stem uitbrengen tijdens de Tweede Kamerverkiezingen. Lelystedelingen kunnen ook terecht bij het 38e stembureau in hun stad.

Het idee is afkomstig van Natuurmonumenten. De vereniging regelt boten die stemmers vanuit Bataviahaven gratis naar het eiland brengen. Het is die dag ook mogelijk om een wandeling te maken. Dat is volgens de gemeente bijzonder omdat het gebied normaal gesproken nog niet toegankelijk is voor het publiek. Voor dit unieke stembureau gelden niet de gewone openingstijden; het is open tussen 10.00 en 18.00 uur. De boot die de stemmers overzet vaart niet in het donker.

Kunnen niet-Lelystedelingen er ook stemmen?
Mensen die niet in Lelystad wonen, kunnen ook op de Marker Wadden hun stem uitbrengen. Daarvoor moeten ze wel in hun eigen gemeente van tevoren een speciale kiezerspas aanvragen.

De eilandengroep wordt aangelegd om de waterkwaliteit van het Markermeer te verbeteren en het gebied aantrekkelijk te maken voor dieren en recreanten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel