Motie van treurnis niet aangenomen

DRONTEN • Vr 27 januari 2017 | 0:18 • Vrijdag 27 januari 2017 | 0:18
GroenLinks in Dronten diende donderdagavond tevergeefs een motie van treurnis in tegen wethouder Dirk Minne Vis. Volgens de partij heeft het vertrouwen in de wethouder een fikse deuk opgelopen door de gemeentelijke steun aan zwembad Overboord. 

De financiële steun aan het zwembad werd een issue toen een ondernemer in Dronten daarover een klacht indiende bij de ACM, de Autoriteit Consument en Markt. Er zou sprake zijn van oneerlijke concurrentie. De ACM wil nu van de gemeente tekst en uitleg omdat de steun mogelijk in strijd is met wetgeving rondom concurrentie en marktwerking. Fractievoorzitter Paul Vermast van GroenLinks zegt dat hij de wethouder hier herhaaldelijk voor heeft gewaarschuwd.

'Eerst vragen ACM beantwoorden'
De motie van treurnis werd ook ondertekend door de PvdA, de ChristenUnie en D66. De andere partijen in de gemeenteraad herhaalden hun vertrouwen in wethouder Vis. Ze vinden dat  het college van burgemeester en wethouders eerst de mogelijkheid moet krijgen de vragen van de ACM te beantwoorden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel

reacties (4)

 • Dirk

    Za 28 januari 2017 Zaterdag 28 januari 2017

  Sorry hoor, maar hoe diep kun je zinken om deze motie in te dienen. Je gaat toch ook niet vooraf vragen of je iemands fietsband mag laten leeglopen! Toon toch eens je ballen politiek Dronten!!!

  reageer
 • pieter

    Vr 27 januari 2017 Vrijdag 27 januari 2017

  Als we over treurnis spreken komen groenlinks en de pvda wel als eerste aanbod, jammer dat de gemeente niet gelijk een mooi buiten bad met zonneweide realiseert.

  reageer
 • Kritiesj

    Vr 27 januari 2017 Vrijdag 27 januari 2017

  Man,man,man, misere,misere, wat een treurnis.

  reageer
 • Ilse

    Vr 27 januari 2017 Vrijdag 27 januari 2017

  Wat een slechte berichtgeving! Het vertrouwen in deze wethouder heeft geen deuk opgelopen door de gemeentelijke steun aan het zwembad! Het vertrouwen in deze wethouder heeft een enorme deuk opgelopen omdat hij het zwembad niet op een lijst zet waar allerlei andere activiteiten opstaan die zijn aangewezen als 'algemeen belang'. Een gemeente kan niet zo maar zelf activiteiten ontplooien (en hiervoor maar weinig geld te berekenen aan de gebruiker) die net zo goed door een bedrijf gedaan had kunnen worden zonder dit goed te regelen en uit te leggen. De gemeente mag niet oneerlijk concureren met marktpartijen. Voor een commercieel zwembadkaartje betaal je veel meer dan voor een zwembadkaartje van een gemeentelijk zwembad. Oneerlijke concurentie. Door een zwembad aan te merken als iets wat het algemeen belang dient en deze op een lijstje te zetten mag de gemeente dit wel doen . Als de gemeente een zwembad van algemeen belang vind dan zet je dat op een lijstje. Klaar. En als de wethouder dat niet doet en vooral ook niet goed uitlegt waarom niet, ondanks herhaalde vragen van 4 partijen uit de raad, dan krijg je dus een motie van treurnis

  reageer
 • Paul Vermast - GroenLinks

    Za 28 januari 2017 Zaterdag 28 januari 2017

  Precies waar het om draait!

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert