Motie van treurnis niet aangenomen

DRONTEN • Vr 27 januari 2017 | 0:18 • Vrijdag 27 januari 2017 | 0:18
GroenLinks in Dronten diende donderdagavond tevergeefs een motie van treurnis in tegen wethouder Dirk Minne Vis. Volgens de partij heeft het vertrouwen in de wethouder een fikse deuk opgelopen door de gemeentelijke steun aan zwembad Overboord. 

De financiële steun aan het zwembad werd een issue toen een ondernemer in Dronten daarover een klacht indiende bij de ACM, de Autoriteit Consument en Markt. Er zou sprake zijn van oneerlijke concurrentie. De ACM wil nu van de gemeente tekst en uitleg omdat de steun mogelijk in strijd is met wetgeving rondom concurrentie en marktwerking. Fractievoorzitter Paul Vermast van GroenLinks zegt dat hij de wethouder hier herhaaldelijk voor heeft gewaarschuwd.

'Eerst vragen ACM beantwoorden'
De motie van treurnis werd ook ondertekend door de PvdA, de ChristenUnie en D66. De andere partijen in de gemeenteraad herhaalden hun vertrouwen in wethouder Vis. Ze vinden dat  het college van burgemeester en wethouders eerst de mogelijkheid moet krijgen de vragen van de ACM te beantwoorden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel