Onderzoek naar handelwijze gemeente

DRONTEN • Vr 27 januari 2017 | 17:09 • Vrijdag 27 januari 2017 | 17:09
De Autoriteit Consument en Markt, ACM onderzoekt of de gemeente Dronten zich wel aan de wet houdt bij de verhuur van zwembad Overboord. De toezichthouder heeft aanleiding om te denken dat dit niet het geval is. 

De gemeente is eigenaar van zwembad Overboord. Het zwembad wordt verhuurd aan het bedrijf Optisport, dat het exploiteert. Volgens ACM valt deze constructie onder de Wet Overheid en Markt, en dat betekent dat de gemeente zich bij de verhuur aan bepaalde regels moet houden. Zo moeten in de huurprijs bijvoorbeeld alle kosten worden doorberekend. 

ACM vraagt zich af of dat wel gebeurt. Ook zet de toezichthouder vraagtekens bij de financiële bijdrage die de gemeente aan Optisport verstrekt. De gemeente moet de vragen van de Autoriteit Consument en Markt binnen 6 weken beantwoorden. Aan de hand daarvan wordt bepaald of de gemeente zich wel of niet aan de wet houdt. Als de wet wordt overtreden, kan er in het uiterste geval een dwangsom worden opgelegd. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel