Onderzoek naar handelwijze gemeente

DRONTEN • Vr 27 januari 2017 | 17:09 • Vrijdag 27 januari 2017 | 17:09
De Autoriteit Consument en Markt, ACM onderzoekt of de gemeente Dronten zich wel aan de wet houdt bij de verhuur van zwembad Overboord. De toezichthouder heeft aanleiding om te denken dat dit niet het geval is. 

De gemeente is eigenaar van zwembad Overboord. Het zwembad wordt verhuurd aan het bedrijf Optisport, dat het exploiteert. Volgens ACM valt deze constructie onder de Wet Overheid en Markt, en dat betekent dat de gemeente zich bij de verhuur aan bepaalde regels moet houden. Zo moeten in de huurprijs bijvoorbeeld alle kosten worden doorberekend. 

ACM vraagt zich af of dat wel gebeurt. Ook zet de toezichthouder vraagtekens bij de financiële bijdrage die de gemeente aan Optisport verstrekt. De gemeente moet de vragen van de Autoriteit Consument en Markt binnen 6 weken beantwoorden. Aan de hand daarvan wordt bepaald of de gemeente zich wel of niet aan de wet houdt. Als de wet wordt overtreden, kan er in het uiterste geval een dwangsom worden opgelegd. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel

reacties (5)

 • Ron

    Za 28 januari 2017 Zaterdag 28 januari 2017

  De pot verwijt de ketel. Kinderen douchen daar in die sauna voor en na de zwemles in een zwaar beschimmelde douchruimte. De hygiene daar laat veel te wensen over.

  reageer
 • Brinkman

    Za 28 januari 2017 Zaterdag 28 januari 2017

  Ik riep laatst dat optiesport een gemeente bedrijf was werd meteen terug gevloten en dat dit niet zo was maar zie hier ! Denk wel dat de eigenaar van de sauna nu wel extra controles gaat krijgen of hij wel binnen de lijntjes loopt .

  reageer
 • Sonja

    Za 28 januari 2017 Zaterdag 28 januari 2017

  Optiesport is geen "gemeente bedrijf". Optisport wordt door de gemeente betaald om het zwembad uit te baten. Optiesport verrricht kleine reparaties, groot onderhoud wordt door de gemeente betaald. U zit er dus wel degelijk naast, met alle respect.

 • lelystedeling

    Vr 27 januari 2017 Vrijdag 27 januari 2017

  De ACM zou ook eventjes een kijkje moeten nemen in Lelysad, waar De Cantine eigendom van de gemeente wordt verhuurd/verpacht en enkele privileges aan de pachter heeft verleend. Worden hier alle kosten ook doorberekend zoals gas,elektra en water. De gemeente nam de Cantine over van het Ergoedcentrum voor 500.000 euro.

  reageer
 • Astrid

    Vr 27 januari 2017 Vrijdag 27 januari 2017

  Iedereen kan op zijn klompen aanvoelen dat de gemeente niet de werkelijke kosten van het zwembad in rekening brengt aan Optisport. Wanneer dit wel zo was geweest dan had Optisport ook wel noodzaak gezien om ervoor te zorgen dat er klanten komen en niet de jeugd in de vakanties naar het zwemwater te laten kijken achter gesloten deuren. De gemeente Dronten wil graag regie gemeente zijn, we doen niks meer maar laten de markt het uitvoeren en betalen hiervoor... Dit is zoveel goedkoper... Vreemde is dat Dronten daarin de enige is van Nederland, waarom zou dat zijn burgemeester?

  reageer
 • Roel

    Vr 27 januari 2017 Vrijdag 27 januari 2017

  Zo Frits, kom er maar in! Privatisering van zwembaden was volgens u toch veel goedkoper? Nou snap ik waarom.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert