Gemeente wil 10 miljoen in Almere Haven investeren

ALMERE • Ma 30 januari 2017 | 7:17 • Maandag 30 januari 2017 | 7:17
De gemeente Almere wil met een investering van 10 miljoen euro Almere Haven een economische impuls geven. Het plan ‘kust Almere Haven’ omvat een kleinschalig hotel in een vuurtoren, een camping en verbetering van het huidige strand. Op het evenemententerrein komen 200 woningen, verspreid over vier flats.

Volgens verantwoordelijk wethouder Tjeerd Herrema zijn er terechte zorgen over de huidige leegstand in het winkelgebied en zorgt de investering dat de economie weer gaat bloeien.

De nieuw geplande camping hoeft niet perse door Camping Waterhout uitgebaat te worden. De eigenaren van Waterhout hebben de plek wel aangeboden gekregen, omdat hun camping plaats moeten maken voor de Floriade in 2022.

Voor de plannen wordt 10 miljoen euro uitgetrokken. Via de verkoop van de  woningen verwacht de gemeente 3 miljoen terug te verdienen.

Als het plan door de gemeenteraad komt, moet 'kust Almere Haven' in 2022 klaar zijn. “Dat is geen toevallige datum”, verklaart wethouder Herrema. Hij doelt daarmee op de Floriade die in dat jaar zal plaatsvinden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel