Gratis zonnepanelen voor inwoners en instellingen

LELYSTAD • Wo 1 februari 2017 | 10:19 • Woensdag 1 februari 2017 | 10:19
Inwoners en instellingen in Lelystad kunnen gebruikmaken van een energiefonds om gratis zonnepanelen op daken te plaatsen. Een voorstel van GroenLinks, SP, ChristenUnie en CDA is dinsdagavond door de gemeenteraad aangenomen. In het fonds wordt 500.000 euro gestort.

Energiecoöperaties zoals De Groene Reus kunnen de panelen plaatsen. Van de opbrengst gaat 75 procent gaat naar de coöperatie, 25 procent mogen bewoners en instellingen zelf gebruiken.

Geld terug via opbrengst
Het voordeel ten opzichte van leningen voor eigen panelen is dat op deze manier ook mensen met een laag inkomen voor zonnepanelen in aanmerking komen. Het geld komt terug via de opbrengst. Daarmee is het een investering die zich terugbetaalt en kan geld uit de NUON-reserve hiervoor worden aangewend. Het definitieve besluit neemt de gemeenteraad binnenkort. 

Eind vorig jaar besloot de gemeenteraad van Almere om 400.000 euro vrij te maken voor gratis zonnepanelen voor inwoners en instellingen. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel