Politie onderzoekt uitgebrande winkel Almere Poort

ALMERE • Do 2 februari 2017 | 6:11 • Donderdag 2 februari 2017 | 6:11
Een buurtsupermarkt aan de Poseidonsingel in Almere Poort is in de nacht van woensdag op donderdag uitgebrand. De politie gaat onderzoeken of er sprake is van brandstichting. Omwonenden hebben voorafgaand aan de brand een harde knal gehoord.

Toen de brandweer kort na 3:30 uur bij de winkel aankwam, sloegen de vlammen uit het pand. Bewoners van bovenliggende appartementen werden tijdelijk geëvacueerd. Ook was een deel van de straat afgezet.

Winkel was al een tijd dicht
Volgens omwonenden was de winkel al een tijd gesloten en zou deze door een andere ondernemer worden overgenomen. Supermarkt Seven was een winkel waar veel exotische producten werden verkocht. Van het interieur is na de brand weinig meer over. Artikelen zijn verbrand of gesmolten. Verder zijn het plafond en de bekabeling naar beneden gekomen. Enkele ruiten van bovenliggende appartementen zijn door de hitte gebarsten. Omliggende zaken hebben rook- en roetschade. 

Buurtonderzoek
De politie houdt donderdag een buurtonderzoek. Het is overigens niet de eerste keer dat de politie onderzoek bij de winkel doet. Eerder gebeurde dat na een roofoverval en na een politie-inval vanwege een gewapende man. De politie ziet geen verband tussen de verschillende incidenten.

Overlast
Buurtbewoners zeggen overlast te hebben gehad van de winkel op de momenten dat die open was. Zo werd er drugs gebruikt door rondhangende mensen. Daarbij maakten ze ook lawaai. Buurtbewoners spreken van schimmige omstandigheden. De overlast begon volgens hen toen de zaak een jaar geleden een andere eigenaar kreeg. Daarvoor was het een prettige winkel aldus de omwonenden. Ze zijn dan ook blij dat de zaak is uitgebrand.

 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel