Stichting AAP krijgt 1,3 miljoen voor Marokkaans project

ALMERE • Vr 3 februari 2017 | 11:07 • Vrijdag 3 februari 2017 | 11:07
De stichting AAP in Almere heeft vrijdag ruim 1,3 miljoen euro van de Postcodeloterij gekregen. Het geld is bestemd voor een project in Marokko, dat is opgezet om de berberaap te redden.

Deze apensoort wordt met uitsterven bedreigd. Dat komt door stropen, illegale handel en door verwoesting van het leefgebied van de aap. Waren er in 1977 nog zo’n 23.000, tegenwoordig zijn er nog maar tussen de 6.500 en 9.100 over. De meeste van deze apen leven in een nationaal park in Marokko. Door inspanningen van AAP en enkele andere organisaties heeft de berberaap in september 2016 een beschermde status gekregen.

Het geld werd vrijdagmorgen tijdens een verrassingsbezoek in Almere door de bekende presentatrice Caroline Tensen overhandigd aan AAP-directeur David van Gennep.

De schenking aan Stichting AAP is bekendgemaakt in de aanloop naar het jaarlijkse Goed Geld Gala van de Postcode Loterij. Maandag onthult de loterij tijdens een speciaal gala in Koninklijk Theater Carré welk totaalbedrag er gaat naar goede doelen op het gebied van mens en natuur.

[]

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel